Author Topic: Sample interior scene  (Read 80005 times)

2014-06-30, 22:36:25
Reply #15

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Same problem on 3ds Max 2012 x64 , can't open scene.

I'm uploading an updated version saved for max 2011
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2014-06-30, 23:38:01
Reply #16

Bormax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 445
    • View Profile
Thanks for shared scene!
I've done a test render and noticed that picture rendered with alpha7 (100 passes) is more noisy compare to the picture I've got from Corona Alpha4 benchmark scene. A7 did same 100 passes a bit faster. I've tried to render it with the same time as Alpha4 benchmark rendered 100 passes, but the picture is still more noisy. Should it be so?

Are you comparing to the benchmark (standalone corona)? Because not everything can be exported to the standalone, so the scenes can differ. The benchmark was also more optimized (for example portals were given higher sampling weight). This is not done by default so it is robust (and the A7 version uses defaults to demonstrate the point that you DONT need to change any settings ;)).

Thanks for your answer!)

2014-07-12, 17:12:42
Reply #17

dizek

  • Users
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
not working

2014-07-19, 12:53:50
Reply #18

dizek

  • Users
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile

2014-07-19, 14:20:34
Reply #19

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Is there anybody else with max 2011 that can confirm if it works or not? Here it opens fine
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2014-07-21, 13:25:42
Reply #20

agpulsa

  • Users
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
 download http://corona-renderer.com/stuff/sample_scene.zip. Result : error. 404: Page Not Found. Please fix download link

2014-07-21, 13:37:46
Reply #21

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
ok, now I know why it probably did not work for some people ;) the link in the first post was wrong, it was to an older version that was eventually removed. I've fixed it.
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2014-07-22, 01:28:28
Reply #22

seraleklee1

  • Active Users
  • **
  • Posts: 43
    • View Profile
Very well!

2014-07-23, 08:48:30
Reply #23

claudiostacciarini

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • LumiDigital
I opened the scene in max 2013 and saved in 2011, it's attach here. And my test in max 2014! :)

2014-08-22, 15:55:51
Reply #24

godzio

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Hello,

this is my test:


2014-09-08, 19:43:00
Reply #25

vzor

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Hello!

Here is my test:
i7-4930K - 05:59

2014-09-09, 09:41:29
Reply #26

ecximer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 286
  • Scriptobot
    • View Profile
I of course can not understand something, but in my opinion everything became much worse... :(
A4 bench



Build timestamp: Sep  8 2014



gif
« Last Edit: 2014-09-09, 09:54:41 by ecximer »
sorry for my english

2014-09-09, 10:11:14
Reply #27

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Are you comparing exactly the same scene? There are bound to be some differences, because from A4 released 1.5 years ago, a lot have changed. I have tried to keep the shading similar, but some changes did happen. If you just take a scene fine-tuned for A4, it will not look as good in A7, but you should be able to achieve the same look if you made the scene from scratch in A7.

BTW: The scene in benchmark is not the same as .max, the .max has all settings reset to demonstrate that you dont need to change anything, so there is different color mapping
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2014-09-09, 10:11:19
Reply #28

tomislavn

  • Active Users
  • **
  • Posts: 700
  • Lightbringer
    • View Profile
    • My 3docean Portolio
*Nevermind, wrong thread - thought it was the benchmark one. My mistake.
« Last Edit: 2014-09-09, 10:30:16 by tomislavn »
My 3d stock portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn

2014-09-09, 10:33:09
Reply #29

Ludvik Koutny

  • VIP
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 2560
  • Just another user
    • View Profile
    • My Portfolio
It's obvious that in the new build, secondary GI does not work. You can see there is just first GI bounce...  That's why it's so slow. It's just a bug. Ondra has changed so many things recently it will take at least few weeks to stabilize everything back.