Author Topic: Chaos Corona 10 Benchmark  (Read 6403 times)

2023-08-08, 15:03:27

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
With Corona 10, we released a new version of the Corona Benchmark app. 

The Corona Benchmark is an application based on the Corona 10 rendering core which measures your system performance by rendering a scene with Corona 10 without having to run (or even install) any other software. It can be used to measure how well your system performs when rendering with Corona and you can compare your score with other users' results to make sure your hardware is running as at its full capacity or just for fun!

Some other uses include:
- Comparing what improvements (if any) result from changing something about your hardware, BIOS settings, or Operating System settings
- Making an informed decision on what hardware to buy by making sure it gives you a notable performance improvement
- Stress testing the machine to make sure that the cooling can keep up with your CPU when it is hard at work (via command console)

Check out the following resources:
- the blog article - https://blog.corona-renderer.com/chaos-corona-10-benchmark-released/
- the documentation - https://docs.chaos.com/display/CRBENCH/Corona+10+Benchmark+Help
- the Benchmark download page (Windows and Mac) - https://corona-renderer.com/benchmark
- user scores - https://benchmark.chaos.com/corona/v10/scores



Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-08, 15:13:19
Reply #1

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 8897
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
IMHO the decision to lock results submission and viewing behind Chaos account, was the worst thing you could do with the new benchmark. Personally for me its usefulness is close to zero now.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2023-08-09, 10:34:28
Reply #2

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
IMHO the decision to lock results submission and viewing behind Chaos account, was the worst thing you could do with the new benchmark. Personally for me its usefulness is close to zero now.

The results are visible freely, even without signing in. You can access this page even in incognito mode: https://benchmark.chaos.com/corona/v10/scores
You need to sign in to submit your result. One advantage of this is the ability to view and manage all your results. This was not possible with the previous system.
I understand that you may be unhappy about the "gated" solution, but I can't see how it could be causing "usefulness close to zero".
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-09, 11:07:30
Reply #3

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 8897
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
I can understand the decision for requiring account to submit benchmark results, but not for viewing them. I was never been able to see user results when signed out. Your link in previous message leads me to the page that can be seen in my attachment, so unless i'm doing something obviously stupid, yes, i still stand by my previous statement.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2023-08-09, 11:43:55
Reply #4

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1537
    • View Profile
Same here, 'useless' unless logged in...

2023-08-09, 11:56:10
Reply #5

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
That's super strange and unexpected. I can access this page and see the results even in an incognito window. I tried with 2 different browsers: https://benchmark.chaos.com/corona/v10/scores
We will definitely look into this.
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-09, 12:04:52
Reply #6

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 8897
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Now, i can access it too, but that's the first time i see this table since arrival of new benchmark. Before that it was always redirecting to Chaos account sign-in page.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2023-08-09, 15:51:23
Reply #7

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
Looks like there is a browser-related issue here which we didn't know about. Thanks for letting us know as there are probably other unhappy users who never told us anything!
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-09, 16:39:34
Reply #8

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 8897
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
The issue seems to be quite random, after few successive attempts, i am again got redirected to login page. Hopefully you'll manage to find what's causing this and fix the issue for good, it would be nice to be able to see benchmark results from time to time.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2023-08-10, 10:30:35
Reply #9

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1537
    • View Profile
Confirming random access.

2023-08-10, 15:14:36
Reply #10

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
We know what is causing it and are working on a solution. :)
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-12, 22:19:20
Reply #11

alceryes

  • Users
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Not bad for a 175W PPT limited, air-cooled 7950X!  A couple of notes on the new Corona 10.

1) I now have a two separate accounts. A new Chaos account and old Corona community account. These should be combined/merged.
2) Previously, the old Corona benchmark gave an easy-to-copy-paste text result. Now I get the below. Please fix.

{
  "computerName": "PORTCULLIS",
  "cpuCacheSize": 32,
  "cpuFrequency": 4843.20654296875,
  "cpuInfo": "AMD Ryzen 9 7950X 16-Core Processor",
  "cpus": 1,
  "logicalCores": 32,
  "os": "Windows 10 Enterprise (10.0.19045)",
  "physicalCores": 16,
  "ramFrequency": 6200.0,
  "ramTotal": 31,
  "raysPerSTotal": 12659293,
  "usersNote": ""
}

https://benchmark.chaos.com/corona/v10/scores/2104#regular-login

2023-08-22, 21:33:05
Reply #12

Bormax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 568
    • View Profile
Hi.
Can I see somewhere the results of Corona 1.3 benchmark? I'd like to compare some old processors which are not in the Corona 10 benchmark results list.

2023-08-23, 17:21:53
Reply #13

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12823
  • Marcin
    • View Profile
Hi.
Can I see somewhere the results of Corona 1.3 benchmark? I'd like to compare some old processors which are not in the Corona 10 benchmark results list.

The link to the old benchmark and its results is at the bottom of this page: https://corona-renderer.com/benchmark
Here it is: https://corona-renderer.com/benchmark/results
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-08-23, 18:32:13
Reply #14

Bormax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 568
    • View Profile
The link to the old benchmark and its results is at the bottom of this page: https://corona-renderer.com/benchmark
Here it is: https://corona-renderer.com/benchmark/results

Thank you!