Author Topic: Vantage for Corona  (Read 4158 times)

2023-01-02, 17:23:07

lollolo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 229
    • View Profile
Original thread here:
https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=36941.15

I just want to bump it, hope the devs have noticed the importance of this feature request.
Recently, I thought about Redshift or D5 as a render engine for animations or just when speed matters.
I really love Corona and don't want to change my beloved engine, but in some cases, I would prefer something faster.
Vantage would be amazing as a second engine, alongside with Corona. We would have both, superfast and super easy/quality :)

2023-01-06, 23:47:42
Reply #1

Stefan-L

  • Active Users
  • **
  • Posts: 530
    • View Profile

2023-02-10, 11:31:04
Reply #2

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 444
    • View Profile


2023-02-27, 21:14:28
Reply #4

edub

  • Active Users
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile

2024-01-25, 11:28:48
Reply #5

Gionni

  • Active Users
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile

2024-01-25, 13:09:29
Reply #6

TomG

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 5620
    • View Profile
This is on the roadmap for 12.
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Manager | contact us

2024-01-25, 22:26:47
Reply #7

Stefan-L

  • Active Users
  • **
  • Posts: 530
    • View Profile
WOW! very good news:)

2024-01-26, 12:13:27
Reply #8

koubankeo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 119
    • View Profile
Hi, Tom,

everyone's waiting very impatiently for this, and you announce it so quietly?

2024-01-26, 13:25:41
Reply #9

TomG

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 5620
    • View Profile
It's come up a few times in various places on the forum where I've mentioned it :) We'll have the roadmap updated soon to include this and the other things on the cards. Once we have something working and on its way to a daily, we'll be less quiet ;) Thanks!
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Manager | contact us

2024-01-27, 22:35:58
Reply #10

Stefan-L

  • Active Users
  • **
  • Posts: 530
    • View Profile
does this means Corona will get the ability to export vrscene files? (Similar as Enscape3d has it now since last update)

this would be Big imho.
--> maybe open support for chaos cloud?
--> able even to import vrscene files from Corona C4d to Corona 3dsmax, or Vray C4d/max etc via the vrscene loader? (vrscene as ultimate exchange format between all chaos apps)
« Last Edit: 2024-01-27, 22:45:30 by Stefan-L »

2024-01-29, 13:12:42
Reply #11

TomG

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 5620
    • View Profile
You got it, pretty much sums up the plan :) Vantage reads vrscene, so we will be converting to vrscene to allow a scene to be moved to Vantage. There are no plans for some "live link" that would act as a replacement for IR, to be clear.

This is for 12 - for 13 we aim to have vrscene import, to allow moving from Enscape to Corona. Until we get there we don't know how well that will work with our own exported vrscene, as we are focusing purely on reading what Enscape creates (which is a subset of what vrscene can be), but time will tell. So for now, it's not clear how well a Corona exported vrscene will load through the Corona load vrscene, strange as that may sound.

There are no plans for compatibility with Chaos Cloud Rendering at the moment (though with vrscene export you could, in theory only, load that into V-Ray if you happen to own it, and go with the cloud from there), but we will be supporting Cloud Collaboration in 12 (all being well, of course - plans, and things change during development, so no promises on any of the above, it is just what we are aiming to do).
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Manager | contact us