Author Topic: CoronaDistance v5.0 vs 6.0: the warning shader is missing.  (Read 2403 times)

2020-07-06, 00:43:59

cecofuli

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1570
    • View Profile
    • www.francescolegrenzi.com
Hello,

I don't know if it's a bug or not.

In v6.0, I like that we can see "something" wrong in the MEdit preview when CDisatance is empty.
In fact, in v5.0 we had a simple white shader.
But, why did you removed the same warning in the render, as in v5.0?
Is it a bug or what?



2020-07-06, 17:04:44
Reply #1

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 10388
  • Marcin
    • View Profile

2020-07-07, 09:09:29
Reply #2

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 947
    • View Profile
Hi Francesco,

This works fine for me. I'm not sure what we are doing differently..

I guess can you send through your scene?

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2020-07-07, 11:18:59
Reply #3

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1560
    • View Profile
    • Rakete GmbH
what we are doing differently..

Just try another exposure setting, -6 for example.


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2020-07-07, 11:44:02
Reply #4

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 947
    • View Profile
@Frood
Maybe you posted in the wrong thread, I'm not sure what the exposure could have to do with the distance map..

@Francesco
Please can you send over your scene, none of us here can reproduce this one :/

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2020-07-07, 12:31:05
Reply #5

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1560
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Maybe you posted in the wrong thread, I'm not sure what the exposure could have to do with the distance map..

Just try it. Seems like the tonemap control to display the warning material is not working any more.

Edit: Quick repro:

- Sun&Sky scene
- Create pot with distance material in diffuse
- Set exposure to -6

Restarting IR needed because it looks like a tonemap control issue.


Good Luck



« Last Edit: 2020-07-07, 12:44:21 by Frood »
Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2020-07-07, 13:19:46
Reply #6

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 947
    • View Profile
Hi,

Okay, I missed out the manual restarting of the IR. I can reproduce it now.

Cheers,

Rowan

(Internal ID=532181450)
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2020-07-07, 14:49:11
Reply #7

cecofuli

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1570
    • View Profile
    • www.francescolegrenzi.com

2020-07-22, 09:01:57
Reply #8

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 947
    • View Profile
Fixed in v6 DB 2020-07-21
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!