Author Topic: CORONA LAYERED MATERIAL IN CONTENT BROWSER ISSUE/BUG?  (Read 1636 times)

2020-04-30, 23:50:13

ChrisMyatt

  • Active Users
  • **
  • Posts: 45
    • View Profile
Has anyone found a way to save corona layered materials in the content browser, without losing it's connections.

Say for example i have a Leaf material, with a Front and back side in a layered material. Once save to content browser and brought back in to C4d R21, it still brings in the materials but not in the layered Material.


2020-05-01, 11:24:13
Reply #1

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6739
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Moved to bug reporting board by the request from OP.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2020-05-01, 11:36:19
Reply #2

ChrisMyatt

  • Active Users
  • **
  • Posts: 45
    • View Profile
Thanks Romullus.

Although this is an issue / bug, It looks like i have asked previously about this and the member NOOKTA has a great workaround for this.

It would be good if Layered Materials could be saved as Presets, but unfortunately they seem to lose their links as shown above.

Below is the workaround:


2020-11-04, 23:59:34
Reply #3

ChrisMyatt

  • Active Users
  • **
  • Posts: 45
    • View Profile
Another way of solving this is to apply a layered material to a cube or mesh in a Null, and also apply any reference materials to the Null that that Layered material references. Then save the null to the content browser.


Null - Reference materials
Cube as child of Null - Layered material