Author Topic: Animation - Displacement Flickering  (Read 632 times)

2020-02-13, 15:08:44

blackhaus

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Hello Guys,

We're facing some problems rendering animation with corona when using displacement.
For some unknown reason, the displacement map is flickering.
Not as a noise pattern but as it was shifting towards the frames.

Does anyone know has any idea of what we are doing wrong?
We try to disable the 2.5D displacement (which it was giving the same error) but nothing has changed.

Video is linked below

Here it's a snapshot from my viewport.
https://prnt.sc/r1t3z2

Thanks in advance
Fernando

2020-02-13, 17:29:48
Reply #1

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 10174
  • Marcin
    • View Profile
It's hard to tell what exactly is flickering there. Is it geometry? Bump? GI? UHD Cache? :)
Could you:
- share the same video, but with a small region zoomed in on the flickering part
- the material setup of the flickering floor

2020-02-13, 17:48:06
Reply #2

blackhaus

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Please find it attached.

The problem is happening on the floor texture.
Even you have some noise happening in the frame, which I don't really care about.

The texture of the floor which has a displacement applied is causing some strange error.
It seems the texture is "moving" through the frames.

Note:
We are running some tests inhouse.
The geometry is a flat surface without subdivision.

We're replacing it with a subdivided mesh.
Let's see if there's anything related to it.

Thks

2020-02-14, 13:14:37
Reply #3

GeorgeK

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 325
  • George
    • View Profile
Hello Guys,

We're facing some problems rendering animation with corona when using displacement.
For some unknown reason, the displacement map is flickering.
Not as a noise pattern but as it was shifting towards the frames.

Does anyone know has any idea of what we are doing wrong?
We try to disable the 2.5D displacement (which it was giving the same error) but nothing has changed.

Video is linked below

Here it's a snapshot from my viewport.
https://prnt.sc/r1t3z2

Thanks in advance
Fernando

Can you please share a screenshot of your Scene tab from render settings and also the System tab?

Also can we get a screenshot of the material node setup you have for this tile?

What is your render output?

Thank you.
« Last Edit: 2020-02-14, 13:25:46 by GeorgeK »
“Every artist was first an amateur”

2020-02-14, 15:39:26
Reply #4

davemahi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
    • iamstatic
Ya it is hard to tell from that video because your render looks very low res and aliased.
But my first guess would be that the pixel size is not small enough for the displacement. With that small camera move Corona is having a hard time knowing how to displace
each pixel per frame. I can see you have changed it from screen to world size for displacement. Have you tried lowering the size more? It would also be helpful to show the map you are using for this. But I have had the same problem when the camera moves slow like this, and Corona can't figure out where to displace per frame based on the pixel size settings.

I hope you can figure out what is up and let us know.

Cheers.

2020-02-21, 05:55:21
Reply #5

cjwidd

  • Active Users
  • **
  • Posts: 684
    • View Profile
    • Artstation
I have to agree with @DaveMahi, I was doing some tests with an animated displacement texture and encountered the same issues you did. After increasing the resolution, the issue disappeared.