Author Topic: Render selected blurs background  (Read 1648 times)

2019-12-14, 14:20:50

sprayer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 780
    • View Profile
I was need to render several variations of doors, and used render selected option with unchecked Clear VFB between render, it appear what makes blurred background.
Attached image from the sixth renderings, i marked selected object.

Also sometimes NAN errors appear, i am sure it because of render selected not the scene setup because single full rendering never gives this error.


2019-12-14, 14:36:25
Reply #1

pokoy

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1527
    • View Profile
Maybe it's the blur&sharpen post effect that does it because it's applied multiple times?

2019-12-14, 14:45:44
Reply #2

sprayer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 780
    • View Profile
I'm not sure how it apply to stored pixels, but it setup only to make sharper(settings - 4: 0.025: 0.05), if it apply 6 times sharper it shouldn't be so blurred i think

2019-12-18, 12:54:19
Reply #3

GeorgeK

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 324
  • George
    • View Profile
Can you please make a ticket and provide the scene?
“Every artist was first an amateur”

2019-12-18, 14:20:32
Reply #4

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6662
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
If i'm not mistaken, this behaviour is present since introduction of render selected.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2019-12-18, 17:07:30
Reply #5

sprayer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 780
    • View Profile
Here scene https://drive.google.com/file/d/1LDSo9jl1Q0nJT0sD7LHtrJbN1Q3p402t/view?usp=sharing

nothing special,
it just not visible on 1-2 renders but on 6 it is very blurred, i am not often using this feature though

2019-12-19, 08:04:36
Reply #6

GeorgeK

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 324
  • George
    • View Profile
Here scene https://drive.google.com/file/d/1LDSo9jl1Q0nJT0sD7LHtrJbN1Q3p402t/view?usp=sharing

nothing special,
it just not visible on 1-2 renders but on 6 it is very blurred, i am not often using this feature though

Interesting artifact, probably has to do with overwriting degradation of the background cache image, but that's my guess.

Anyway reporting this, Thanks.

(internal id=436781315)
“Every artist was first an amateur”

2020-01-08, 14:57:28
Reply #7

GeorgeK

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 324
  • George
    • View Profile
Apparently the issue seems to be related to Image filter, using tent type seems to resolve the issue can you please try it and get back to me?
“Every artist was first an amateur”