Author Topic: corona 3 crashed  (Read 23982 times)

2019-09-05, 15:17:31
Reply #15

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Sanekum did you delete all 4 renderpasses? Thanks

2019-09-05, 15:22:54
Reply #16

Sanekum

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
Sanekum did you delete all 4 renderpasses? Thanks

Yes all 4, if you need it for postproduction just create new, those old are broken, and it was 1st problem
2nd probles is missing textures

2019-09-05, 15:58:45
Reply #17

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
I did not install a texture library with Corona 3. Do I need to or does it use the textures from the blend file. Here are my settings in user preferences.

2019-09-05, 16:18:02
Reply #18

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
I re-downloaded the house Breukelen file but there are still no textures. Why is that?

2019-09-05, 16:40:12
Reply #19

Sanekum

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
I did not install a texture library with Corona 3. Do I need to or does it use the textures from the blend file. Here are my settings in user preferences.
You don't need texture library, just textures from chockofur archive

Ok if you start new file does render corona works for you?

Your previews are broken because you must use corona 1.6 for material preview, there is setting for that in preference, you must get standalone 1.6 for material preview

Preview materials with textures are broken in Corona above 1.6, but it didn't affect render with f12, it should work

And why are you using so complicated path for Corona? just put in c:\program files\Corona 3 or something


2019-09-05, 17:37:38
Reply #20

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
The problem was that next to overwrite geometry I had to set the setting to "all" in the drop down list. Then it worked perfectly. Next I tried opening the scene file in Corona 3 and i had this error. If I delete the"emission" materials do you think the scene file will load in Corona 3? If you look at my posts you will see both these emission materials but the "emission"one appears not to have a material next to it. I suppose I can just try it and see. There was another emission file with a black material next to it but the error says the problem is with a file called "emission." Was the other one called emission 1.Thank you Sanekum for your patience and for helping me. Your knowledge is appreciated. Now other users when confronted with this issue will know what to do. Have a great day but please let me know what you would do with the problem ies called emission.
« Last Edit: 2019-09-05, 18:00:54 by bkjernisted »

2019-09-05, 19:03:15
Reply #21

Sanekum

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
I deleted IES profile from "emission" material, overwrited all files, after that if I open Scene file direct from Corona it just crashes without any error
Rendering with corona from blender works perfect

2019-09-05, 19:19:47
Reply #22

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
When I have the emission nodes connected the preview is black. This is with the path to the corona ies set up. Why is the preview black? Is the problem I am having opening my scene file with Corona 3 because I have this path set up or because I need to create no path to the corona ies file? Should I create no path and disconnect the emission nodes, do a render and then try opening the created scene file with Corona 3? Are these ies files faulty and should I create a path to a different ies if I can find one on my computer? I have chocofur blend ies's on my computer. Should I try one of them? Thanks

2019-09-05, 19:28:10
Reply #23

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Corona scene 53 had no path. I created a path and now I will render and create a scene file and then try to open it with corona 3. Thanks

2019-09-05, 20:18:16
Reply #24

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
I am going to name all emission materials emission. If that does not work I will name them emission_01. If I rename them should one of them disappear in this list?

2019-09-05, 21:13:56
Reply #25

Sanekum

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
First you need to download corona 1.6 for material previews
https://data.corona-renderer.com/download/builds/3dsmax/corona-1.6-3dsmax-hotfix3.zip
Check standalone option during install
In preference path for material preview to corona 1.6
Emission and Emission_01 are black because they energy is set to 0

IES profile is 100% working, I just don't know why the scene won't start direct from Corona 3, maybe it is a Corona bug?
I've cheked my other files, they won't start direct from Corona, it lost texture paths if there any, it will only work without any textures in the scene

It's not an issue for me because I render all my work direct from blender





2019-09-05, 22:26:36
Reply #26

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
When I install 1.6 do I unpack all files so I have access to the LUT files? Unpack is the 3rd option. The first option is typical or something like that. The second option is custom I think. The 3rd option is the best(unpack) because then you have access to the LUT files. Am I right on this? Thanks

2019-09-06, 06:34:57
Reply #27

Sanekum

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
I don't know, I dont't have LUTs with Corona 3
I use photoshop in my workflow, so I add LUT profile in postprocessing, not with Corona

2019-09-06, 12:03:08
Reply #28

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Lightmix is working but no preview of emission material in blender.

2019-09-06, 12:19:41
Reply #29

bkjernisted

  • Active Users
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
When I installed 1.6 I think it placed some files in App Data. Then for some reason it removed those files and asked me to register for the 45 day trial. I will check and see if there are files for 1.6 in App Data.