Author Topic: CInfo_RenderStamp not showing in cxr file  (Read 587 times)

2022-09-13, 22:11:58

Starline

  • Active Users
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
Hi,
i can't find the CInfo_RenderStamp in a saved cxr file, the render elements is present during rendering both in Beauty render pass and in CInfo_RenderStamp, but it doesen't appear in the saved cxr.
The render stamp option in rhe system tab (render steup) is checked.
Thanks in advance.
Ale

2022-09-14, 08:24:31
Reply #1

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Where do you load the CXR? It should be present if opening the file in Corona Image Editor (CIE).

The renderstamp is is not stored as bitmap data when using CRX but as text instead. However, there should be an additional CRX in your render output (because 3ds Max unfortunately saves all render elements, even when having "Automatically add/remove render elements" activated) which contains only the stamp as rendered bitmap.


Good Luck


Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2022-09-14, 09:11:21
Reply #2

Starline

  • Active Users
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
During rendering there is the time stamp both in Beauty pass and in CInfo render element.
I save the file in cxr file format, opening the file in CIE I can see all render element but not CInfo.

2022-09-14, 09:37:16
Reply #3

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Which version of Corona and CIE do you use? There has been a bug where distinct render elements (sampling focus, render stamp) were not showing up, but it has been fixed a while ago.


Good Luck


Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2022-09-14, 09:38:56
Reply #4

Starline

  • Active Users
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile

2022-09-14, 11:06:31
Reply #5

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Looks like the bug came back. I could reproduce it here with my current scene using Max 2023, Corona 8.1 and CIE 8.1 (see image, left is the CXR opened in CIE). Reset settings, recreating render elements and other standard measures to fix it do not work. However I could not reproduce it in a new (teapot) scene.


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2022-09-14, 11:21:29
Reply #6

Starline

  • Active Users
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile

2022-09-14, 13:43:24
Reply #7

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1676
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

We have this already logged, however I can't provide a timescale on this for you.

Cheers,

Rowan

(Internal ID=403249494)
Please read this before reporting bugs: How to report issues to us!
Send me your scene!