Author Topic: Corona for Cinema 4D Beta 2 daily build  (Read 64593 times)

2018-07-10, 15:01:34
Reply #285

menano

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
I just noticed that bump doesn't support the triplanar shader, will this be fixed?
Is this a bug or something that hasn't been addressed?

2018-07-10, 15:50:04
Reply #286

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2042
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Seems to be working for me...

2018-07-10, 16:18:11
Reply #287

menano

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
It wasn't working yesterday, but now it's fine!

The old restart saves the day again
« Last Edit: 2018-07-10, 21:37:47 by menano »

2018-07-10, 16:24:55
Reply #288

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 739
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
Two Corona Area Lights, I dont need shadows from one light....?
Not seeing any shadow disable option.

...
« Last Edit: 2018-07-10, 19:45:45 by iacdxb »
Mac OS, Cinema 4D R23.

2018-07-10, 16:41:18
Reply #289

Cinemike

  • Active Users
  • **
  • Posts: 791
    • View Profile
Two Corona Area Lights, I dont need shadows from one light....?
Not seeing any shadow disable opting.

...

Seen from a physical POV, lights do not cast shadows at all. They just brighten areas that formerly were in the dark. So: "Shadows" are just the omnipresent darkness not reached by the light, but I am getting philosophical ^^
But since with Corona we are in a virtual world and the compositing tag allows objects not to cast "shadows", it would be nice to allow "shadowless" lights, too.

2018-07-10, 16:59:32
Reply #290

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 739
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
Two Corona Area Lights, I dont need shadows from one light....?
Not seeing any shadow disable opting.

...

Seen from a physical POV, lights do not cast shadows at all. They just brighten areas that formerly were in the dark. So: "Shadows" are just the omnipresent darkness not reached by the light, but I am getting philosophical ^^
But since with Corona we are in a virtual world and the compositing tag allows objects not to cast "shadows", it would be nice to allow "shadowless" lights, too.

Thanks for info but with tag no shadow at all but I need shadow from one light.

Its not better.... add a shadow option in light.For studio setup scene... I think its important.

...
« Last Edit: 2018-07-10, 20:05:12 by iacdxb »
Mac OS, Cinema 4D R23.

2018-07-10, 17:07:58
Reply #291

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 739
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
I have already described many times when do setting for final and hit render, it quits and if open any other file and hit render... also it quits.

IR always keeping old preview even from picture viewer clear history. No refresh in IR.

In small job... I was knowing it will quit when I opened a old file and hit render.... and I captured it. Uploaded.

...
Mac OS, Cinema 4D R23.

2018-07-11, 02:08:43
Reply #292

menano

  • Active Users
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
There seems to be an issue with using the layer shader to combine several triplanar maps

I have done several tests and the issue can differ, and restarting everything has no effect. On diffuse, the result is completely black. On the reflection glossiness, details are rendered, but incorrectly, apparently some parts of the maps got inverted.

In either case, the render is not accurate, the material preview is not accurate (matches render), but the preview of each specific channel is correct and as it should render, which only enhances the mystery for me

Can anyone shed any light on this?

2018-07-12, 14:15:47
Reply #293

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 739
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
IR, In LightMix, when dragged color from one LightSelect to other LightSelect.... got this error message...!

...
Mac OS, Cinema 4D R23.

2018-07-12, 15:18:32
Reply #294

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 739
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
Deleting this....! sorry. fixed LightMix.

...
« Last Edit: 2018-07-12, 15:59:01 by iacdxb »
Mac OS, Cinema 4D R23.

2018-07-13, 17:47:36
Reply #295

aias

  • Active Users
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Latest daily Build on MacOS 10.13.5 Cinema 4D R19

BUG
Displacement with dents noise shader (perhaps others also) create polygon artifacts on highest areas (whitest parts of the texture)

See attached image.

2018-07-13, 22:49:05
Reply #296

Eddoron

  • Active Users
  • **
  • Posts: 552
  • Achieved Pedestrian
    • View Profile
What's your displ. division size and phong angle?

edit: showing displacement settings (original image size was 1280²)
« Last Edit: 2018-07-14, 03:09:00 by Eddoron »

2018-07-17, 18:43:22
Reply #297

aias

  • Active Users
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Displacement division set to 1 pixel
Phong angle set to 40degs

2018-07-17, 19:32:02
Reply #298

Eddoron

  • Active Users
  • **
  • Posts: 552
  • Achieved Pedestrian
    • View Profile
Yes, that might not be enough and things like the borders should be regular geometry,

2018-07-19, 05:44:21
Reply #299

astrofalcon

  • Active Users
  • **
  • Posts: 240
    • View Profile
Any updates on the motion blur issues? Still having issues with getting stuck in "preparing scene data"

- Shawn