Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - BigAl3D

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
[C4D] Bug Reporting / Many Cosmos Materials Still Too Glossy
« on: 2022-09-28, 01:17:42 »
Cinema 4D r25
Version • 9 (Daily Build Aug 30 2022)
Mac OS 12.5.1 Monterey


I know this has been report in the past, so not sure if this is still being worked on or what. I've been using quite a bit of their materials and many are still very glossy when imported into C4D.

This is one example: Plain_White_Sheer_2968708_16cm

2
Let's say I render a scene with a Noise Level of 5 and it goes for 25 passes before denoising and saving out. If I take that same scene an set it to 25 passes and 0 for the noise level, with I get the same render time and quality, or is the Noise Level setting intelligent and uses more rays only were necessary?

3
I've been struggling with this for a while, but just do a quick fix with simple exposure. Now I need to try and match a real-world camera, but the camera settings like ISO, Shutter and F-stop don't seem to do anything. I'm guessing the workflow has changed, but can someone enlightenment me on enabling the actual camera settings please?

4
[C4D] Daily Builds / v9 More Interactive Crashes
« on: 2022-09-16, 22:25:58 »
I don't have a crash report to send, but I've noticed v9 crashes more when using the Interactive Renderer or Viewport. I remember v8 seemed to be rid of most of the interactive crashes that the previous versions always had, at least for Mac users. I tend to use the Viewport version more as I like being able to click directly and select an object.

Curious if anyone else has noticed more crashes using the Interactive render options? I might go back to v8 and see if I am remembering things correctly.

2017 iMac Pro, 128 GB RAM, Radeon Pro Vega 64 16 GB
Montery 12.5.1
v9 latest daily build

5
[C4D] General Discussion / Stuck on Calculating Displacement
« on: 2022-09-16, 18:18:19 »
So I've worked with this scene before. I even posted about the best way to get a rug texture into a PBR material. Now using Substance Sample which does a pretty nice job. Anyway, I was even able to use the Interactive Viewport with enough speed that it was usable. Yesterday, I downloaded several furniture assets from Cosmos and added to this scene so I could do a quick render with good lighting to show someone. It seems to get stuck on Displacement now. I've let it go for overnight (12 hours) with no success. I then deleted all the proxies of the new models and romoved their materials. Same thing. Stuck on Calculating Displacement. I quit any app that uses a lot of RAM. Rebooted for a fresh start. Same thing. Downgraded from v9 Daily to v8 Hotfix 1. Same problem. Tried two versions of C4D. No luck.

I can easily go back to the original scene so it's not the end of the world. I'm just looking for advice on troubleshooting this problem for any future project that I can't afford to start over.

iMac Pro, 128 GB RAM
OS Montery 12.5.1

6
[C4D] Daily Builds / No New Daily Builds?
« on: 2022-08-11, 17:29:16 »
Very quiet on the daily build front. Just wondering.

7
I am getting an opportunity to create some realistic stills and animations for a rug designer. The plan is to buy some nice 3D rooms (have several picked out already, even some C4D and Corona-ready) and replace the existing rug with my client's design. Mostly likely not too close, but close enough to see texture.

My main issue is getting a rug sample into a nice looking 3D material. The attached rug materials were created with a rug sample I found online, and I used Photoshop to generate a Displacement and Normal map. Somehow it comes out OK, but not as good as I was hoping. In addition, Photoshop will be dropping those 3D filters soon. This scene is just a simple one I setup using a few Chaos models, but it gets the idea across. I've seen Materialize which looks pretty good, just have to Boot into Windows to use it. Tried using the Wine app to get it running on my Mac, but I think it doesn't like the current Mac OS.

I even tried to extract the 3D depth data from my iPhone photo, but it's very low-res in the sense that it is good for large items with large distances between. Shooting a rug only gave me a mostly flat grat image with not detail.

So I'm looking for suggestions on how best to create PBR texture set for rugs. Any advice is appreciated.

8
I stumbled upon this really nice dynamic clay material done in Cycles for Blender. I haven't tried to recreate it yet, but thought for sure this can also be done in Corona. Any thoughts?

https://doublegum.gumroad.com/l/ClayDoh


9
[C4D] General Discussion / Can't Use Denoise All of a Sudden
« on: 2022-07-10, 19:57:25 »
I'm doing a :10 sec. animation and denoising won't turn on. I have it set to Intel at .9 in the render settings, but in the VBF, it is off and can't click it on. I just did a one frame test and the history shows Denoising: 0:00:00.

Never seen this before. Any ideas?

Mac OS 12.4
Cinema version • R25.010 Cinema 4D
Version • 9 (DailyBuild May 23 2022)
Build timestamp • May 23 2022 18:45:57

10
[C4D] General Discussion / Light Mix and Animation
« on: 2022-07-07, 13:45:06 »
I understand how to use the Light Mix system and have in the past with still images. Pretty amazing tool. My question is, can I render an animation once and, utilizing Light Mix, save out the same animation with two separate light setups so I don't have to render the animation again?

Let's say I want the same animation with a bright sun coming in the window, and I also want an evening animation as well.

11
I'm getting an error when installing v9 daily build on Mac. "Failed to initialize material library download"

Is there a manual way to install the latest library?

12
[C4D] General Discussion / New Corona Material Pack
« on: 2022-05-31, 16:51:07 »
Just got a notice from people at The Pixel Lab and they finally are offering Corona materials in addition to their nice Redshift and Octane stuff. $69 for 100 materials. Always high-quality products from those guys.

https://www.thepixellab.net/corona-texture-pack-1


13
[C4D] General Discussion / Motion Blur Question
« on: 2022-05-16, 04:29:28 »
I'm running MacOS 12.1 Monterey and Corona v8.

I know for years, Corona has had bugs with Mograph and Motion Blur. I figured I'd try out a little motion blur again, but using Scatter.

In this image, the car is animated in a straight line enough to get the blur. The camera is a child of the car so obviously moves right along with it.

Looks like the Scattered clones are blurred as they should be. As well as the road object. Where I have a question is the car. I set the blur to be Enable Camera. In my photographer head, this should blur everything EXCEPT the car since the car is "still" relative to the camera, but as you can see, the car is also blurred. Am I thinking about this wrong as far as Corona goes? Am I missing something?

14
[C4D] General Discussion / Chaos Scatter
« on: 2022-05-04, 22:50:03 »
I was just watching the greatly detailed tutorial with a big section on Scatter over on the YouTube channel. Very nice. I have a couple questions.

One thing I use Mograph Cloners for is cloning cars to fill parking lots. There is a Grid setting in the Cloner that makes this very easy. What's the best way to achieve this in the current version of Scatter? Would I have to create grid of splines?

I guess a follow-up is does Scatter always need an object to scatter on? With Mograph, I can make a large grid (x,y and Z), add a Random Effector and create an organic area of Clones.

Is Scatter a good tool for very organized clones I guess is my big question?

15
[C4D] Daily Builds / Chaos Browser Crashes Often
« on: 2022-03-29, 17:10:54 »
I can't replicate an exact step-by-step to cause this crash, but the one thing that seems to be the culprit is using the Search feature. Sometimes, like I just tested, with a brand new scene I brought up the browser and typed in Cars. Boom Instant crash to the desktop with no crash report. Sometimes, I can browse, download and import objects. I might be able to search a couple of times, then boom. The next search will crash to the desktop. This behavior has been there for me ever since the Cosmos Browser was introduced, regardless of the build version.

Is there any way to enable a setting to record the crash?


Build timestamp • Mar 21 2022 14:20:20
Version • 8 (Release Candidate 2)
Cinema version • R25.010 Cinema 4D
macOS Monterey 12.1

Pages: [1] 2 3 ... 8