Author Topic: Corona 10/11 - Corona Render Assets loading very slow  (Read 9314 times)

2024-02-02, 14:41:13
Reply #45

cpvisual

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
We are having extremely slow load times too in version 10.

2024-02-13, 14:05:57
Reply #46

moosp

  • Users
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
This is still an issue. It's extremely frustrating to have to wait forever for our scenes to open and the only fix out there is to downgrade to corona 9. We are on newest version of Corona and max 2023. It takes around 10 seconds to save and 3:20 to open getting stuck at "loading corona assets" in the dialogue for around 2 minutes of the loading time. Some complex scenes takes more than 30 min to open and it's the biggest frustration we have in the office, which are seriously making us consider to go back to Vray. It's not ok that it takes more than half a year to fix an enormous issue like this.

2024-02-13, 15:24:07
Reply #47

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12734
  • Marcin
    • View Profile
This is still an issue. It's extremely frustrating to have to wait forever for our scenes to open and the only fix out there is to downgrade to corona 9. We are on newest version of Corona and max 2023. It takes around 10 seconds to save and 3:20 to open getting stuck at "loading corona assets" in the dialogue for around 2 minutes of the loading time. Some complex scenes takes more than 30 min to open and it's the biggest frustration we have in the office, which are seriously making us consider to go back to Vray. It's not ok that it takes more than half a year to fix an enormous issue like this.

Hi, have you contacted us about this? I could not find any support tickets under your email address. If you already have a ticket with us, please send me its number.
We need a sample scene which is loading slowly attached to a support ticket at https://support.chaos.com/hc/en-us/requests/new
We won't be able to find the culprit unless we reproduce the issue. Otherwise, we can only troubleshoot (see Avi's message above).
So far, I am not aware of any scene which would load unexpectedly slowly (and loading for 30 minutes definitely doesn't sound right).
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2024-02-14, 23:10:10
Reply #48

Peter A.

  • Active Users
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
I will also do my best to post sample scene for further investigation.

2024-02-28, 14:01:36
Reply #49

Bjoershol

  • Active Users
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
I have the same issue with Corona 11, 3Ds Max 2024.2

Loading hangs up when "loading corona assets" at 100% for a few minutes.

2024-02-28, 18:19:26
Reply #50

Aram Avetisyan

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 550
    • View Profile
I have the same issue with Corona 11, 3Ds Max 2024.2

Loading hangs up when "loading corona assets" at 100% for a few minutes.

Hi,

We already have a "long scene loading and viewport lag afterwards" fix internally, and it was related to Scatter.
To check if this is your case, you can:
• Try installing Corona 10 HF3 and opening the scene with it.
• Try saving the scene without scatter objects, then opening it.

If in any of the cases the scene loads faster, then we will be sure that it is already fixed.
This and other NaN related issues will probably make to a hotfix.
Aram Avetisyan | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative | contact us

2024-02-28, 19:38:59
Reply #51

Bjoershol

  • Active Users
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
I have the same issue with Corona 11, 3Ds Max 2024.2

Loading hangs up when "loading corona assets" at 100% for a few minutes.

Hi,

We already have a "long scene loading and viewport lag afterwards" fix internally, and it was related to Scatter.
To check if this is your case, you can:
• Try installing Corona 10 HF3 and opening the scene with it.
• Try saving the scene without scatter objects, then opening it.

If in any of the cases the scene loads faster, then we will be sure that it is already fixed.
This and other NaN related issues will probably make to a hotfix.

Thank you, I tried deleting all scatters and saving - still hangs for about 7 minutes after reaching 100% before the viewport appears, then another 30 seconds until it finishes loading.

Should I still try it in Corona 10 HF3?

2024-02-28, 19:55:18
Reply #52

Aram Avetisyan

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 550
    • View Profile
Yes, please, if possible.

You can simply open the original (or modified) scene with Corona 10 HF3.
Aram Avetisyan | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative | contact us

2024-04-02, 12:42:19
Reply #53

Bjoershol

  • Active Users
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
Yes, please, if possible.

You can simply open the original (or modified) scene with Corona 10 HF3.

Can confirm that the issue doesn't appear with Corona 10 HF3!

2024-04-04, 04:03:51
Reply #54

Aram Avetisyan

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 550
    • View Profile
Thanks for trying out and confirming!
Aram Avetisyan | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative | contact us