Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - PROH

Pages: [1] 2 3 ... 80
1
[Max] I need help! / Re: License can't be activated
« on: Today at 00:18:46 »
I don't know for sure. But I think there is a  phone number for urgent needs somewhere on the site.

Good luck

2
[Max] I need help! / Re: License can't be activated
« on: Yesterday at 23:36:02 »
Hi. Had this problem a couple of days ago. You need to contact Chaos so they can fix it.

It's a shame how they mess up Corona license :(

3
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement issue (problem)
« on: 2022-08-17, 19:12:26 »
OK. Now I have done some testing myself, and can confirm that displacement on large scale is problematic with Corona.

My test was designed to see how far away you can see displacement sized around 20-25 cm, and in both 4k and 6k renderings I could still see it at 1km distance, even with the denoiser on (Corona). Pictures attached.

But at 8k the problems begin. There is lots of artifacts in the render, and Corona gives a warning about low RAM (I only got 64Gb). Low RAM however should only cause a slow render, and NOT give artifacts.
I have tried to locate the problem, and one thing I noticed is, that when the "Primitives displac." number goes higher than 1.000 M I start to have artifacts.

Hope it helps.

4
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement issue (problem)
« on: 2022-08-16, 17:33:39 »
Sorry for the wording. Is autobumb on or of?

5
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement issue (problem)
« on: 2022-08-16, 10:45:02 »
What denoiser are you using, and how is your bump and autobump set up?

6
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement issue (problem)
« on: 2022-08-16, 00:46:32 »
OK. So do you use the 32k map as a hightmap for the hole area like it's done in a game engine? If so, then I wouldn't use Corona displacement for this, but either 3dsMax displacement Modifier or some sort of vertex displacement (depending on the mesh structure).

Regarding the tiled 3x3m map, it's likely to small to be seen from 1 km or more.

7
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement issue (problem)
« on: 2022-08-15, 18:45:22 »
Hi. I'm not sure what exactly the problem is, but if I  understand you correctly,  you're using a 32000px x 32000px bitmap to displace a 10km X 10km area. If that's correct you have 3,2px pr 1meter and that will never give any detailed displacement result.

This isn't caused by Corona, this will be the same for every renderer.

Hope it helps

8
Hi. Just tested it with max 2020 and Corona 8.2, and it seems to work as expected.

Remember that "Map fixed" means that black will be "From" value and white will be the "To" value. But with "Legacy" black will be 0% and white will be 100%.

Your scale-settings is from 40% to 50%, so "Map fixed" will be less visible than "Legacy".

Hope it helps

9
[Max] Feature Requests / Re: The most wanted feature?
« on: 2022-07-22, 18:42:21 »
Hi. I would really like to have the Clouds that's in the newest Vray. Wanted this for years.
Why aren't this on the list?

10
Hi. No. I do not have an active V-Ray license. But as shown in the picture, the problem is visible in 3dsMax display too.

Just wanted to note, that I have downloaded more than 50 Cosmos-models from Human Alloy, and so far only 2 seemed OK. I have also seen this problem in models from other vendors, but not as consistent as this.

Hope it helps.

11
[Max] Bug Reporting / Cosmos issue with Human Alloy models
« on: 2022-06-28, 15:19:29 »
I got a problem with almost every 3d-model from Cosmos made by Human Alloy. Aperently the models lack smoothing groups, as it shows on the attached picture.

So far I've only downloaded 2 models from Human Alloy without this problem. The only way to fix it I have found so far, is to apply a mesh-modifier to the proxie, weld all vertices, and auto-smooth the mesh.

I think something has gone wrong in the process of creating the proxies.

Hope it will be fixed soon.

12
[Max] Bug Reporting / Re: Displacement problem
« on: 2022-05-19, 02:08:41 »
Looks like flipped faces are causing the problem.

13
[Max] General Discussion / Re: Corona 8 round edges
« on: 2022-04-25, 19:22:50 »
Yes please :)

15
[Max] Daily Builds / Re: Corona render 8 splotches
« on: 2022-03-28, 12:08:28 »
IIRC there was similar reportings when using 4K. I think the problem was solved bu using UHD instead.

Hope it helps

Pages: [1] 2 3 ... 80