Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - BigAl3D

Pages: 1 2 [3] 4 5 6
31
This effect with the lights in the background could very well be made in Photoshop, but I was trying to recreate it, at least most of the effect in 3D. The second image is my closest attempt. I cut holes out of a plane, but then added some geometry in each hole to help create more streaks in the light. It's in the right direction, but not quite. I have tried many things such as using a material on a light, having non-lighted discs with a light above to create the cone effect, etc.

I know I can use actual geometry with volume material, that is my next test. Just wondered if anyone had any fresh ideas in the 3D world.

32
[C4D] General Discussion / Save Animation as CXR?
« on: 2019-09-25, 23:58:00 »
I'm running Corona on a Mac, OS 10.12.4.
Build timestamp: Aug 30 2019 18:32:59
Version: 5.0 daily Aug 30 2019 (core 5 (DailyBuild Aug 30 2019))
Cinema version: R20.059 CINEMA 4D Studio

I wanted to render an animation and use the Gather Data for Later feature of the Denoiser so we can experiment with the looks. This feature only works if you save an image as a .CXR file which I can do if the Save button is held down in the VFB. I see the option to "Automatic save on render end" setting, but there isn't an option for the format of that save. As far as I know, I would need that .CXR format.

Is this possible in the current state of Corona?

33
[C4D] General Discussion / Licensing Server
« on: 2019-09-12, 00:26:09 »
Can anyone enlighten me on the LicensingServerLogin.txt process for Macs? This is for Team Render use and one Mac just won't see my Licensing Server or the text file. I only see instructions for Windows users. I put this file in the app directory, but it doesn't see it. In fact, I've put this file in several places to no avail. I have not run out of render nodes if you're wondering. Thanks for any help on this.

P.S. Not sure if this is a problem or not, but after a while, the Licensing Server window where you type in your login info turns completely blank, as in just a white box where the login fields used to be. Maybe just a screen issue, but thought I'd mention it. Doesn't seem to affect most machines however.

34
We have two licenses so at least six nodes are available. For some reason, one Mac won't connect to activate the license. Any ideas how I can troubleshoot? Everything is the same version and I have used that Mac recently to render.

Thanks.

--Alex

35
As much as I love Corona and the images it can produce, sometimes I feel like I'm still using the Beta, except now I'm paying for it.

On ANY Mac in our studio, the Interactive Render window will eventually crash C4D EVERY time. This happens on a range of Macs from the thin bezel iMacs with i7s, Mac Pro Trashcans™ with E5 chips, to the iMac Pro Xeon W chips. MacOS Sierra to the latest OS. 32 GB RAM up to 128 GB RAM. I mean EVERY time it crashes. I recently used it for a very "long" time without a crash... about 10 minutes. These crashes just make C4D disappear instantly with no spinning beachball and no crash report or recovery scene file. Very frustrating that I can't use a major feature of this software so I can see my lighting in real-time like Max users can, or Octane users, or Redshift users or even Cycles users. I assume V-Ray too.

I can't really upload a scene since every project has this issue and I believe it's all Corona and not the machines or C4D. Cinema is the most stable software I've ever used.

I just tried turning OFF Motion Blur in IR and turning ON Path Tracing, both of which are on be default. The IR was more stable, but did crash after 30 min. just playing with some light settings. I guess I'll try with the non-daily build of v4, but I'm not getting my hopes up.

Full-speed non-debug version
Build timestamp: Jun 17 2019 18:39:41
Version: 4.0 (core 4)
Cinema version: R20.059 CINEMA 4D Studio

36
[C4D] General Discussion / Displacement Layering Not Working
« on: 2019-04-29, 18:12:55 »
 So I see the latest v4 build had added "Displacement Layering." We've been having issues getting displacement to work when using a Corona Layered material, or as a stacked material in the object manager. Can someone explain exactly what was added? Is this a node feature?

Build timestamp: Apr 16 2019 14:19:40
Version: 4.0 daily Apr 16 2019 (core 4 (DailyBuild Apr 15 2019))
Cinema version: R20.059 CINEMA 4D Studio (single-license)
MacOS Sierra, 10.12.4

37
[C4D] Bug Reporting / Crash When IR Is Running
« on: 2019-03-05, 16:46:16 »
This seems to be a consistent problem with the Mac version at least. If I have the IR running, at some point it will crash, but it seems like it's during different actions each time. This time, I was adjusting a deformer's settings when the crash occurred, but it happens all the time when the IR is running. I have a ZIP ready to upload.

Scene and crash reports uploaded.

38
[C4D] General Discussion / Dancing Fireflies (I Think)
« on: 2019-02-12, 20:35:43 »
So here's a short clip of a scene I just rendered. Overall, I'm very happy with the results, even with my limited knowledge of Corona. In this section of the animation, we're seeing a lot of movement in the chrome bars along the sides of the screen. There is no movement at all at this point in the scene. There are a few lights around as you can see in the screen shot. I don't believe is the standard idea of dancing noise, since there are many areas in this shot that are perfect for dancing noise yet there is none. I tried rendering as high as 60 passes with and without denoising. Still they dance. Follow the link below to see the clip. Yes, I did also try the Flicker Free option as well with same results, which seems to confirm to me that is't not really noise, but maybe fireflies. Not sure how to tackle them. I will say in this instance, I can just use a still image when it's not moving, but I'm sure I will need to move the camera at some point. I'm also uploaded the scene for you to examine. Thanks for your help.

https://bit.ly/2TLarbx

39
[C4D] General Discussion / MultiPass Shadows Problem
« on: 2019-02-07, 22:38:38 »
In the image below, I will be replacing the blue material with a video or static image in AE on the left image. As you can see, will need to have a shadow pass so I can composite those shadows back over my new screen images. The resulting shadow pass (right image) has me very confused and I can't seem to find anything online more that "here are the multipass options" and how to enable them. I was expecting more of a grayscale version of my scene so I can Multiply it over the RGB image. What am I missing here?


40
[C4D] Bug Reporting / IR Not Stable on Mac
« on: 2019-02-06, 18:28:19 »
I've reported this issue and uploaded file in the past, but the problem persists with version 3 release (Build timestamp: Jan  6 2019 17:30:37, Version: 3.0 (core 3). I know there is a new build, but haven't tried that yet. Judging from the change list, I don't think it would make a difference. The IR will seem to to work as it's supposed to for a while, then just when you get comfortable and just work, boom. Crash. Most of the crashes I experience with Corona is when the IR is running. Doesn't matter how simple the settings are or how large the output is. If it's running and you do normal speed work, it will crash. I'm to the point of turning it off and just hitting the render button so I don't keep getting interrupted.

I can upload another file later if you want, but I need to keep working.

41
Work in Progress/Tests / Glass Render Test
« on: 2019-02-05, 01:10:48 »
Thought this came out real nice. There is still some noise present even after setting it to many passes (over 20 min to render). Don't remember how many and I lost the file. Still looks amazing though.

42
[C4D] General Discussion / **Render** Nodes for Demo?
« on: 2019-01-08, 01:32:24 »
I'm now running the final release v3.0 and was wondering if I still have access to render nodes? I tried and it loaded in the remote Mac with "no license loaded" which I guess is normal. My demo sees and connects to that node, but I only get the following results on the node:

That windows just keeps getting longer, and longer.

43
I haven't seen any mention of a full, Cinema 4D based user manual. I'm hoping there is something I can refer to, similar to C4D's manual.

44
[C4D] General Discussion / Corona 3 Release License Question
« on: 2019-01-07, 18:09:49 »
Wow, I thought this was happening later this year. Great news. One question though, let's say we buy two seats, but both artists are busy on other, non-C4D projects. Can one of those seat be used by a third artist on another computer temporarily? Otherwise, the project will have to wait until one of the two systems are available or have to buy a new seat just for a couple of small jobs.

Thanks.

45
[C4D] Feature Requests / Unique Material Identification
« on: 2018-12-07, 19:00:13 »
So, since Maxon have changed some of their material thumbnails, the striped background to a new, very close to Corona, checkerboard pattern, it's very difficult to distinguish if a material is native C4D Node or Uber material or a Corona one. I suppose one could permanently change the object in the Corona material from a sphere to something else.

Just curious if I'm the only one that is annoyed by this.

Pages: 1 2 [3] 4 5 6