Author Topic: Suspension of Corona Renderer for ARCHICAD development  (Read 18509 times)

2020-10-22, 17:51:14
Reply #30

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 10793
  • Marcin
    • View Profile
We could continue working on the Archicad plugin, including recompiling for compatibility with newer Archicad releases, if we had developers available for this. Sadly, we do not have any developers who could do it right now.
If you are an experienced developer who would be able to continue the development of the Archicad plugin, or if you know someone who could do that, please send us an email to hiring@corona-renderer.com and we will see what exactly the possibilities are.

2020-12-03, 12:01:33
Reply #31

mauro_lck

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
tell us the truth, chaos denied the development of corona on archicad because he bought you? And don't say there's a shortage of developers! Give us good news

2020-12-03, 16:27:38
Reply #32

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile
We always tell you the truth. No, Chaos (we are Chaos too btw, there's no "us and them") did not tell us to stop development. We don't have enough developers to ensure a high standard of quality on our existing versions and create new versions, so the new versions had to be brought to a stop. Why would we not say that, when it's the truth? While we'd love to give you good news, that still applies, there was no sudden change in the number of good developers applying.

2021-02-11, 13:12:21
Reply #33

Romarrio

  • Users
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
We always tell you the truth. No, Chaos (we are Chaos too btw, there's no "us and them") did not tell us to stop development. We don't have enough developers to ensure a high standard of quality on our existing versions and create new versions, so the new versions had to be brought to a stop. Why would we not say that, when it's the truth? While we'd love to give you good news, that still applies, there was no sudden change in the number of good developers applying.

Corona renderer for ArchiCAD, it is best that one can only imagine in the world of architecture and design!
You have heard this since the beginning of the development of the plugin for AC.
You just think about how many people will stop jumping from program to program to do their job efficiently, and as a result, how much the whole process will speed up.
I understand that the management of your company is guided by financial indicators, but then it is not clear why the coronarender for AC is still not paid!? I am an architect myself and now I only do my projects in archicad with Corona render. And I am ready to buy a license, just give me the opportunity,
I think 100% of the forum users will agree with me!
(Example) Even now, the plugin covers 90% of what I need and most of my clients are satisfied with the quality of the presentation. I just charge a little less money for my work in this case (but MUCH, I win, in time!!!), and if the client wants the perfect picture quality, then he pays more money. And I'm working on a 3D max + Corona image for him.


You hear quite logical questions from users, such as mauro_lck, and there can be no other thoughts. V-Ray is Chaos, and you are with them for one thing. If not, prove it!

"How do we make users believe in our project? I think they just download the demo version of CoronaRenderer and see everything with their own eyes. " - Your words! (CORONA RENDERER: BEHIND THE SCENES. INTERVIEW)

I decided to write this post, as I hope that from the outside it is more visible ( I speak on behalf of everyone who has already tried coronarender in archicad) and you will appreciate this idea!

Start voting, in the environment of architects and designers working in Archicad, and you will see confirmation of my words and get a boost of energy to continue your work!!!

2021-02-11, 15:39:26
Reply #34

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile
It's not energy we need to continue the work, it would be developers :) Those are in short supply, and we can't take away from our existing versions (which without finding new good developers would be the only way to continue work on any other version). There is a reason that the C++ Developer job offer has been on our jobs page forever, because there simply are not enough good applicants.

2021-02-13, 07:05:19
Reply #35

Romarrio

  • Users
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
It's not energy we need to continue the work, it would be developers :) Those are in short supply, and we can't take away from our existing versions (which without finding new good developers would be the only way to continue work on any other version). There is a reason that the C++ Developer job offer has been on our jobs page forever, because there simply are not enough good applicants.

On the websites of the vacancy you were looking for?
Such as Glassdoor
Stack Overflow Jobs
TechMeAbroad
Well, I do not believe that in the whole world there is no specialist who will suit you! ;)

2021-02-15, 13:53:25
Reply #36

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile
They can't be in the whole world, they have to be able to move to Prague :) And it is also surprising how many do not pass the various coding tests we set them too.

2021-02-17, 11:41:56
Reply #37

Romarrio

  • Users
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
They can't be in the whole world, they have to be able to move to Prague :) And it is also surprising how many do not pass the various coding tests we set them too.

Post your tests here or in a personal message, I will find out from my friends, suddenly we will find a candidate!? Thanks

2021-02-17, 14:18:39
Reply #38

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile
Send your friends to https://corona-renderer.com/about/jobs and they can apply :)

Obviously, no point posting tests where they can just go and spend any amount of time googling answers and the like.

2021-04-03, 09:28:21
Reply #39

algore

  • Users
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
I am disappointed, GS or nemetschek does not help on solving this lack of developers issue. It would be for their own benefit, I suppose.

2021-04-05, 09:06:58
Reply #40

tma

  • Active Users
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Yes too disappointing, considering the quality of the work and integration advancement that were acheived.
lets keep the hope alive :)
ARCHICAD 21-22
Corona ArchiCAD Alpha 5

2021-04-15, 16:07:40
Reply #41

лилия1504

  • Users
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
где скачать корону для архикад теперь?????? дайте ссылку реальную!

2021-04-15, 16:49:27
Reply #42

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile
где скачать корону для архикад теперь?????? дайте ссылку реальную!

English only on the forums, ty.

The last download (from a year and a half ago) would be in the daily build thread https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=26434.0

2021-07-15, 22:33:49
Reply #43

derekjackson

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Hi all, just wondering if any news on restarting this? Corona is our only solution for true lighting solutions in AC at the minute. We move to AC25 in a year so I'm not sure what we'll do after that!
--------------------

www.lsiarchitects.co.uk
derekjackson.artstation.com

2021-07-15, 22:51:49
Reply #44

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3869
    • View Profile