Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - piripi

Pages: 1 2 [3] 4 5
31
here is also a script which will close the s***
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/close-infocenter-in-3dsmax

this better than renaming? could the renaming cause problems too? ( i'll keep you informed, stay tuned ;)

32
ok the file is now renamed -> WSCommCntr4.wtf

maybe this helps ;) i keep keep you informed if this is solving the annoying problem!

33
hmm damn! would have been so nice, if this would have been the problem...

the folder is there on both machines...

but i got a errorlog:
Quote

[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_holder.c(139) Add handler AddressingOutHandler to phase MessageOut
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(377) Module addressing will be engaged to __ANONYMOUS_SERVICE__
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(139) Service name is : __ANONYMOUS_SERVICE__
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(430) Module addressing already engaged to operation __OPERATION_ROBUST_OUT_ONLY__ of service __ANONYMOUS_SERVICE__
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(430) Module addressing already engaged to operation __OPERATION_OUT_ONLY__ of service __ANONYMOUS_SERVICE__
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(430) Module addressing already engaged to operation __OPERATION_OUT_IN__ of service __ANONYMOUS_SERVICE__
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\axiom\src\parser\libxml2\libxml2_reader_wrapper.c(305) Error occurred creating XML stream reader
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(888) Start:axis2_op_client_infer_transport
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(954) End:axis2_op_client_infer_transport
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\engine\phase.c(210) Invoke the handler AddressingOutHandler within the phase MessageOut
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [info]  Starting addressing out handler
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\modules\mod_addr\addr_out_handler.c(133) No action present. Stop processing addressing
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_transport_sender.c(246) ctx_epr:http://cadservices.autodesk.com/subscriptionservice/subservice
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_transport_sender.c(800) using axis2 libcurl http sender.
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\axiom\src\parser\libxml2\libxml2_reader_wrapper.c(305) Error occurred creating XML stream reader
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\axiom\src\parser\libxml2\libxml2_reader_wrapper.c(305) Error occurred creating XML stream reader
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\src\core\transport\http\sender\libcurl\axis2_libcurl.c(533) couldn't connect to host
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\src\core\transport\http\sender\libcurl\axis2_libcurl.c(535) Error occurred in transport
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] ..\..\src\core\engine\engine.c(179) Transport sender invoke failed
[Sat Jun 28 14:19:25 2014] [error] SubStatusService.cpp(57) Can NOT get response from Subscription Status web service: Error code: 74 :: Error occurred in transport
...
[Sat Jun 28 14:37:08 2014] [info]  No files in the path C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\WSCommCntr4/services. ???

could be the firewall the problem? ... 10 min off internet research...

i'm using wfc firewall control.

can i just disable / uninstall  this shitty InfoCenter?

see link here for autocad, would this work?
http://knowledge.autodesk.com/support/autocad-architecture/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-disable-the-Communication-Center-in-Autocad-s.html

or did you mean this folder?
[Sat Jun 28 14:37:08 2014] [info]  No files in the path C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\WSCommCntr4/services. ?
thanks agaiin!
piripi

34
Niiiice, I'll test immediately, the test without corona has to wait a bit, until project (https://forum.corona-renderer.com/index.php/topic,4339.0.html )
Will be finished or I'm save in terms of time deadline.
By the way, if you have hungry none rendering render farm... I have same finger food ;)

Thanks a lot for the quick replies!!

35
Dear kind Corona renderfarm owners,

i'm at the moment working on my final Diploma-Project. my diploma will be at the 8 of july 2014.
i study media art at the Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe Germany which has no renderfarm at all :(

the project is about an virtual sculpture, which deforms in 3d space. i also build the sculpture in real.

at the moment i'm rendering with 2x i7 machines (1x i7 2600k at 4,3ghz & 1x 4930k at 4,3ghz).

the scene is not very heavy 1 frame take about 1-2min (pt+pt 25passes), but i have a sequenze of ~5000 frames...
with my "farm" this takes ~30h to render in 720p.

the actual project is/was planned in 1080p + stereoscopic (10000frames) but in terms of time and deadline, I shrinked it down to 720p non stereoscopic :(
but of course I would love to have it in 2k stereo 3d…

the scene file plus textures is less than 100mb.

i attached one still of the rendering, so you can see how it looks like once its finished...

As it is a non budget project i can’t really pay much money, but i could place your name / studio / our your mothers name etc. in the credits or could do some slave modeling work or archvis cleanup in return…

you can find more infos about my artistic stuff on www.piripi.com and the stupid stuff on www.ifglitch.com (my trash page…)

if you are interested in supporting me, i'll send you further information!

my skype name is: delapa

all the best
piripi





36
Hi there,

i'm not sure if this has something to do with 3d max in general or corona...

i'm rendering an animation of 5000 frames. i use renderpal with my 2 x i7 machines.

each chunk (renderbucket) is 250 frames big => 21 chunks of 250 frames.

from time to time (every 2-3 chunk) the 250 frames run through nice, but after finishing the last frame of the chunk, max brings up a "failure message":

1st window:
Quote
Problemsignatur:
  Problemereignisname:   APPCRASH
  Anwendungsname:   3dsmax.exe
  Anwendungsversion:   16.5.277.0
  Anwendungszeitstempel:   531589b9
  Fehlermodulname:   3dsmax.exe
  Fehlermodulversion:   16.5.277.0
  Fehlermodulzeitstempel:   531589b9
  Ausnahmecode:   c000041d
  Ausnahmeoffset:   00000000004a4d15
  Betriebsystemversion:   6.3.9600.2.0.0.256.48
  Gebietsschema-ID:   1031
  Zusatzinformation 1:   0a64
  Zusatzinformation 2:   0a64f82342d69156a78c88bee635e171
  Zusatzinformation 3:   7045
  Zusatzinformation 4:   704526da8e09b5274eb93a8fc10b09a3

2nd window:
Quote
Microsoft Visual c++ Runtime Library

Program: C:\ program files....
R6025

-pure virtual fanktion call

3rd failure window:
Quote
Autodesk InfoCenter:

Problemsignatur:
  Problemereignisname:   APPCRASH
  Anwendungsname:   WSCommCntr4.exe
  Anwendungsversion:   4.0.3.0
  Anwendungszeitstempel:   50dcb523
  Fehlermodulname:   MSVCR100.dll
  Fehlermodulversion:   10.0.40219.325
  Fehlermodulzeitstempel:   4df2bcac
  Ausnahmecode:   40000015
  Ausnahmeoffset:   00000000000761c9
  Betriebsystemversion:   6.3.9600.2.0.0.256.48
  Gebietsschema-ID:   1031
  Zusatzinformation 1:   948d
  Zusatzinformation 2:   948d6b7615ef1672d47fec80f5303255
  Zusatzinformation 3:   15c5
  Zusatzinformation 4:   15c5e5cc2013d7a15a19a72388d576a2

renderpal records this in the eventlog:
Quote
27.06.2014 11:01:06: head_pappen_023(3) :: Erroneous (The renderer returned an error-code (0x3))
the stupid thing is, that i have to manually to press the button to confirm the error. once this is done, the next chunk start right away and renders smoothly, until maybe 2-3 chunks later this happens again!

does anybody got a solution for that? i found in the net other people having the same problem, but no real solution. only hints are install all the sercive pack (what i did before) and all win 8.1 update which i did...

the other solution would be to make the chunks bigger, so the failure happens not so often...

does anybody else get this kind of problem?

All the best and thanks
piripi

37
i dont know, but the first one looked way more realistic? it look much more like a real plastic world (sounds wired...)
maybe some translucency on the para-shoot?

38
cool!
thanks for the good explanation!
i used this sRGB node in toxik to get the linear exrs to be "straight" maybe this is the problem... or premultiplied issue... i will test and reply.

all the best
philipp

39
ok lets continue talking to myself ;)

here a small render compare between pt-pt // pt-hd


the pt-pt has more noise, but does not flicker at all! to i think i will continue with pt-pt.

pt-pt 1000frames = 7h 9 min
pt-hd 1000frames = 6h 22min

in the video on ytube is hard to see, but the pt-pt has a bit more noise, which is more acceptable than this flickerstuff...

so i will continue with pt-pt as far anybody knows a trick...

would be bucket rendering an alternative? what could be "equal" settings to 25 passes?
inital samles: 5
passes: 2

what would be a good/equal value for i samples?

thanks
piripi


40
I recommend renderpal instead. It is maybe overkill but runs so nice and has so many nice features!!

3 nodes are for free...

41
anybody some recommendions? i have a deadline coming closer :(
i making right now tests pt+pt vs pt+hd.
i'll post the result tomorrow, when the rendering is finished.

i'm not really sure what the bucket stuff does? can it produce flickerless images or is it just for renderfarms like rebus for better time calculation?


p.s. i use renderpal, which seems to work really nice sofar, by the its for free up to three node, way more control than stupid backburner... ;)

thanks
piripi

42
i do it like this:

1. select all the elements you want (make sure you do this first!!)
2. go to "normal" render-common tab, select save file and choose a folder and a name (blablaBeauty_.exr)

(make sure to do step 1 first, otherwise it will just render the beauty??? don't know why)

cheers
piripi

43
cool, thnks, i'm looking forward for your solutions :)

44
Hi guys,

i'm working on a short experimental animationmovie. i shoot footage with the black magic pocket camera and want to mainly use it with the Corona_shadow_catcher_material.

i made already some tests.

http://ifglitch.com/post/87723860506
http://ifglitch.com/post/87977714301

i used the standard settings, with mblur on shutterspeed 50-150:
images will be lit by HDRI (selfmade with mirrorball) if there is straight sun i'll use a corona sun additionally.
the dof i will do in post with standard ae dof blur



so now my questions are:

0. i'm using corona alpha build, version release 17.6.2014 (any recommendations? should i use older/ different build, only thing i need shadowcatcher...)
1. render engine (progressive or bucket)?
2. Sampling balance (not sure if i should change any ;)
3. HD Cache:
  • Precomp density: what would be a good value, how much should could rise the number?
  • record quality the hint says something about flickering in animation, what would be the values i should choose in between (for example256-1024)
4. ok lets say the settings are fine and i'm ready to render.
- normally i change the pass limit so 50-150 passes depending on the hdri and the light.
unfortunately sometimes it  happened, that the rendering got stuck on one frame (corona info popped up telling something is wrong, and asked if i want to irgnore it, us pressed than on ignore all...
is there a way to prevent popping up this stuff, or just to ignore is completely
(reading helps ;) Quote keymaster info.txt in daily dropbox)
5. renderfarm tool:
does it make problems to use a renderfarm tool like renderpal or backburner?

6. is there a tutorial out, in which is explained how to comp the passes together? (refl, refr, direct, indirect etc.) just to get the beauty pass?

7. i asekd already in the shadow catcher tutorial thread, but to have it all organized in one thread
https://forum.corona-renderer.com/index.php/topic,3995.msg29796.html#msg29796

how to get the bluish shadow back? (see attached image)? am i doing the comp wrong?

ok sorry for maybe asking  stupid/unskilled/underskilled questions.
thanks in advanced
piripi

45
hi guys,

again thanks for the nice tut.

but i have a problem with the shadows.

the result is quite different, when I comp it together.
the beautiful blue is completely completely gone...

i just used the "comp Ops" node with operation "a over b". a friend tried in nuke and ae, but he had the same problem...
do i need to tint the shadow manually?

thanks in advance.
piripi

Pages: 1 2 [3] 4 5