Corona Renderer Forum

Corona Renderer for Cinema 4D => [C4D] Bug Reporting => Topic started by: ChrisMyatt on 2020-10-21, 11:00:59

Title: Possible Bug - Volumetric Material on a Cube using inside material Viewport Sel
Post by: ChrisMyatt on 2020-10-21, 11:00:59
Came across this after rendering an image for a client. I like to slightly motion blur my people in situations, set off a render in queue last night with the introduction of some volumetric fog to my scene.

If the Volumetric object material is on a mesh which covers your selection, it doesn't render the selection.

Maybe it's just this way but thought i'd bring it up. I can set up a small scene if you aren't able to replicate it later on to show what i mean
Title: Re: Possible Bug - Volumetric Material on a Cube using inside material Viewport Sel
Post by: beanzvision on 2020-10-21, 11:38:41
Hi Chris, Please share the scene with us and we will look into it. Thanks in advance ;)
Title: Re: Possible Bug - Volumetric Material on a Cube using inside material Viewport Sel
Post by: ChrisMyatt on 2020-10-23, 14:59:29
Hi again, I've attached a mockup scene of my issue.

I have a cube that encapsulates the shot and use a fog material to create a low lying fog which has two cylinders in it (Representing some general objects, say people)

I render the shot off (generally with these people hidden to camera but casting shadows etc) then rerender a viewport selection (i.e. the cylinders) so that i can comp them in photoshop to add motionblur.

Issue is, when you viewport select the cylinders, they don't render, it'll just render black as if nothing is selected.

i think it's the interference of the box. it's visibility to the camera is maybe in the way.

Anyway if you need any guidance let me know