Author Topic: Tiles Shader / Bump Map - bump doesn't follow grout line  (Read 2887 times)

2017-02-20, 15:30:49

twc

  • Active Users
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Steps to reproduce:

Create a tile shader in the diffuse slot
Duplicate tile shader into bump slot and switch to black/white tiles and grout

The result is double lines outside of the grout as attached. How come?

2017-02-20, 16:36:10
Reply #1

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1196
    • View Profile
Seems fine. (w/ Diffuse VS bump only)



Q:
Is your surface sibdivided or is it one infinite plane?
What settings you have on the grout & bevel? (note: cinema shader behaves strange with extra-low values or 0 bevel :)

Fundamentals of presenting, reporting a bug:
Be sure it's a bug.
Share a test scene.
Describe steps to reproduce, OS & hardware specs.

;)
It takes time to do it all again & in life every moment counts.
Stay good. Strive to be better.
« Last Edit: 2017-02-20, 16:39:46 by burnin »

2017-02-20, 17:07:53
Reply #2

twc

  • Active Users
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
hi burnin, thanks for the reply.

Attached is a scene file. Below are two screenshots, one from vRay and one from Corona. The bump amount is different between the two (I don't know how to correlate Corona's percentage to vRays world units), but the grout width of 2% and bevel width of 5% remain the same between them. Obviously there is something my layman understanding has failed to grasp here.

This is on Mac, 1.6 hotfix 2.
« Last Edit: 2017-02-20, 17:21:33 by twc »

2017-03-07, 09:53:40
Reply #3

lizzz0815

  • Users
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
I just stumbled over the same problem. Did you find a solution?

2017-03-07, 13:40:36
Reply #4

twc

  • Active Users
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile