Corona Renderer Forum

General Category => [Archive] Corona Renderer for ARCHICAD => Porting and API => [ARCHICAD] Daily Builds => Topic started by: alexhajdu on 2019-10-07, 15:07:19

Title: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2019-10-07, 15:07:19
Dear ARCHICAD users!

The wait is over and we are releasing the fresh daily build with many improvements and brand new features.
We were focusing mainly on stability and bug fixes. Caustics, updated camera tab with new camera implementations are other changes worth to mention.
Note: uvw randomizer and round edges textures were postponed and they will be delivered in one of the future releases)

As always, please let us know how can we improve and if you find some bug, please don't hesitate to report so we can fix it ASAP.

Download link:
https://drive.google.com/open?id=1rthjmMEChN2E8e6ur95A-HIWP19U9evn (https://drive.google.com/open?id=1rthjmMEChN2E8e6ur95A-HIWP19U9evn)

Changelog:
https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=26435.0 (https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=26435.0)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: gurmukh23 on 2019-10-13, 20:54:49
Hi Alex,

Thanks for the great work. Do you have a version for Archicad 23 available? We are getting crashes when working with render outputs like Mask ID
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2019-10-14, 09:34:27
Hi @gurkmukh23. No AC23 version is not ready yet. Please report the bug into this thread: https://forum.corona-renderer.com/index.php?board=47.0 so we can look at this issue and fix it :)
Thanks for your cooperation!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Roy7 on 2019-10-16, 23:43:11
Many Thanks. Great work
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: gurmukh23 on 2019-10-19, 21:09:43
Hi @gurkmukh23. No AC23 version is not ready yet. Please report the bug into this thread: https://forum.corona-renderer.com/index.php?board=47.0 so we can look at this issue and fix it :)
Thanks for your cooperation!
Thanks Alex. Great work on it, even though it's alpha it's fully integrated into our workflow!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: derekjackson on 2019-10-31, 10:36:16
Hi all, just spotted this thread.

The main download page links to Alpha 3. Should I be using Alpha 4 instead? I'm on AC21 - is this build just as stable?

(And if I choose to use A4 instead, do I need to uninstall A3 first? Or just install this over the top?)

Thanks.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2019-10-31, 14:30:18
Daily builds are incremental and usually you want to install the latest one to test the new features and enjoy fixes.
Alpha3 and Alpha4 are tested on AC 21,22.
You can have only 1 version per AC instance installed, however, you can have for example Alpha3 for AC21 and Alpha4 for AC22.
Builds are stable as much as it gets, but it's still an alpha...
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: derekjackson on 2019-10-31, 15:19:48
Thanks. So best uninstall the A3 version first? Or will the A4 install just replace it?

(Just want to minimise the chance of things going wrong!)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2019-10-31, 15:57:27
Thanks. So best uninstall the A3 version first? Or will the A4 install just replace it?

(Just want to minimise the chance of things going wrong!)


Just install the new version. It should work :)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: liukperry on 2020-01-07, 15:18:55
Hi everyone!
I would partecipate to the evolution process of the software, but our projects are completely depending on AC 23 so we cannot use Corona anymore... it is a great pity!
Are you working on another version AC23 compatible??

Thank you!!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-01-08, 09:39:32
Hi everyone!
I would partecipate to the evolution process of the software, but our projects are completely depending on AC 23 so we cannot use Corona anymore... it is a great pity!
Are you working on another version AC23 compatible??

Thank you!!


Of course, the AC23 version is something we want to deliver ASAP. Can't tell the exact dates though, but it's in our priority list. Just keep an eye on this forum, it will be announced here at certain
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: liukperry on 2020-01-08, 10:36:17
Thank you very much!
I will often check.

Happy working!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Alvi Chenchaev on 2020-01-14, 10:52:36
У меня не идет установка
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: romullus on 2020-01-14, 11:08:50
Hi Alvi Chenchaev, please use english in the forum.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: suprematism on 2020-01-19, 14:39:20
Hi. When i try to open Corona Image Editor - have this error. I tried to reinstall. Same
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-01-20, 09:36:54
Hi. When i try to open Corona Image Editor - have this error. I tried to reinstall. Same


Hi and thanks for reporting the issue.


HOTFIX


Run the installer and select Unpack files radio button. This will unpack necessary files to selected folder. Find that folder and go to Corona for ARCHICAD 22 folder. Copy:
Now open your Corona Image editor folder (If you've installed it previously, it's default location is C:\Program Files\Corona\ImageEditor) and paste previously mentioned files.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: EduSainz on 2020-01-23, 04:51:19
Hello everybody.

Where do I find the plugin for archicad 23 on MAC? (MacOS)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-01-23, 10:28:38
Hello everybody.

Where do I find the plugin for archicad 23 on MAC? (MacOS)


Hi. I'm sorry to say that, neither of them is ready. Please take a look at our roadmap: https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Vasilis on 2020-01-23, 10:47:55
 Corona Alpha 5 , has been completed ?  (as we see in https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad).
More features will be added or will remain as they are ?

Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-01-24, 08:52:47
Corona Alpha 5 , has been completed ?  (as we see in https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad (https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad)).
More features will be added or will remain as they are ?


Alpha 5 is still in development - please note the header of the column on the road map. Yes, Corona Alpha 5 will add mentioned improvements and features to the build. We make a new build in 1Q for sure. Thanks for patience.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: ahmetkaratay on 2020-01-27, 02:08:30
Corona Alpha 5 , has been completed ?  (as we see in https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad (https://trello.com/b/xEpkKO34/corona-road-map-archicad)).
More features will be added or will remain as they are ?


Alpha 5 is still in development - please note the header of the column on the road map. Yes, Corona Alpha 5 will add mentioned improvements and features to the build. We make a new build in 1Q for sure. Thanks for patience.

Can you fix and reinstall Corona render alpha 4 denoise error?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-01-27, 08:54:37
Can you fix and reinstall Corona render alpha 4 denoise error?

What denoise error you mean? The issue mentioned in this thread with Corona Image Editor? If you have another issues with denoising, please make a new report for your issue in the bug reporting section: https://forum.corona-renderer.com/index.php?board=47.0 (https://forum.corona-renderer.com/index.php?board=47.0)

Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Archi on 2020-01-30, 21:55:25
image editor doesn't work!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: rowmanns on 2020-01-31, 09:27:55
image editor doesn't work!

Look here ;)

Hi. When i try to open Corona Image Editor - have this error. I tried to reinstall. Same


Hi and thanks for reporting the issue.


HOTFIX


Run the installer and select Unpack files radio button. This will unpack necessary files to selected folder. Find that folder and go to Corona for ARCHICAD 22 folder. Copy:
  • LegionOpenImageDenoise-0.9.0-v141-Release.dll
  • LegionTbb-2018.2-v141-Release.dll
Now open your Corona Image editor folder (If you've installed it previously, it's default location is C:\Program Files\Corona\ImageEditor) and paste previously mentioned files.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: enver on 2020-02-04, 15:36:15
hi i have this problme
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-05, 14:09:59
I don't understand the dialog, but I guess it's Image Editor install issue. In that case please follow the hotfix steps above your post.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Papuca3D on 2020-02-12, 08:16:37
@enver

Вам не хватает библиотек Microsoft Visual C++ Redistributable 2015. Их можно скачать здесь: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52685 (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52685)
Также удостоверьтесь, что у Вас Windows обновлена до последней версии.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-13, 16:41:58
Hello! Tell me after the upgrade to alpha 4, archicad appears when loading an error! Unable to load some Extensions.
I tried to remove alpha 3 and reinstall alpha 4, nothing helps!
Version ARCHICAD 22 64bit, russian localization.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-14, 09:43:43
Please note we are officially supporting only INT version. It's because of unfortunate approach from Graphisoft to localize also folders names. You probably don't have Add-On folder on your computer or you have Add-On and some equivalent name in your language.
Try to manually remove all Corona related files from your AC installation and install Corona4 again.
If you send me your directory structures, I can assist more.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-14, 13:53:31
Please note we are officially supporting only INT version. It's because of unfortunate approach from Graphisoft to localize also folders names. You probably don't have Add-On folder on your computer or you have Add-On and some equivalent name in your language.
Try to manually remove all Corona related files from your AC installation and install Corona4 again.
If you send me your directory structures, I can assist more.

You may be right, but why does alpha 3 work fine with russian localization?

My don't have Add-On folder, but  my have Add-On name in my language.
C:\Program Files\GRAPHISOFT\ARCHICAD 22\Расширения ARCHICAD
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-17, 09:03:41
I see. Manually remove all Corona*.* files and ACAP_DLL.apx from your addon folder. Then try to install Corona again. There are some files also in AC root directory, but they should cause no troubles. Let me know if that helps.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-17, 15:49:36
I see. Manually remove all Corona*.* files and ACAP_DLL.apx from your addon folder. Then try to install Corona again. There are some files also in AC root directory, but they should cause no troubles. Let me know if that helps.

I tried deleting all Corona * files. * and ACAP_DLL.apx, does not help. Also deleted the folder in C: \ Program Files \ Corona, everything is useless.

I also tried to unpack alpha 4 and add Corona * files. * and ACAP_DLL.apx to Archicad through the extension manager from the Add-On folder in English, the program perceives them as an incorrect format.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: tma on 2020-02-17, 16:01:52
According to the last window, there seems to be an already uploaded corona plugin ! ( did you check if you have not an already uploaded one, or you have left it in the addon or vizualisation folder  )
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-17, 19:26:08
According to the last window, there seems to be an already uploaded corona plugin ! ( did you check if you have not an already uploaded one, or you have left it in the addon or vizualisation folder  )

These are files Corona *.  * and ACAP_DLL.apx from alpha 3, they work fine.  I deleted them, but nothing happens!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-18, 08:35:13
As you can see, in your picture, the yellow warning triangles are pointing to Add-On folder not your localized ones! Please do some proper manual cleaning - remove Corona from Add-on and your localized Add-On folder and install Corona again...
Ah Graphisoft, what a great idea was to localize the folders :((
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: rozky on 2020-02-18, 10:04:18
Try this:
1. (automatic uninstallation) - Program Files\Corona\Corona for ARCHICAD - Uninstall.exe

2. delete all corona files from  "razsirenija Archicad" folder and all corona files from "add-on" folder. (if the addon folder is only for corona then delete it - you do not need it) Then open - ArchiCAD -addon manager and make sure that corona is NOT on the list.

3. run "corona-Archicad-alpha4-daily-2019-10-07-win"
4. If it is necessary manual copy ArchiCAD files from addon folder to razsirenija Archicad and delete addon folder

Hope this help
Peter
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Ole on 2020-02-18, 10:06:18
I have to manually install Corona for AC22 (Norwegian), but for AC21 (Norwegian) the installer works. In the norwegian Archicad the Add-ons folder is the same as in the international version. As far  as I can see the only folders in the norwegian version with localized names are the library folders, and no addon should place files in those. If you add objects to these you risk inconsistencies in teamwork projects.

Ole
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-18, 18:14:23
As you can see, in your picture, the yellow warning triangles are pointing to Add-On folder not your localized ones! Please do some proper manual cleaning - remove Corona from Add-on and your localized Add-On folder and install Corona again...
Ah Graphisoft, what a great idea was to localize the folders :((

1) I deleted all files, all versions Corona
2)Everything is clean in the program, no plugins Corona
3)Launched the installation of "corona-Archicad-alpha4-daily-2019-10-07-win"
4)Files after installation appear in the folder, but an error appears when loading Archicad. In extension manage, the same errors!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: tma on 2020-02-18, 22:52:58
What if you close and restart archicad ( maybe even close&rest Archicad)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: spr0ckets on 2020-02-19, 07:22:51
What if you close and restart archicad ( maybe even close&rest Archicad)

You mean unplug it and plug it back in?
That always works.

(*sorry.
I couldn't resist.
It was just lying there.
I'm really really sorry.
I'm now going to sit down quietly by myself in the corner, bow my head in shame and think about what I've done.)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: rozky on 2020-02-19, 08:29:43
did you run intaller as admin?

Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-19, 09:27:23
Sorry to hear you still have troubles. Ok, now after clean install, please send screenshots of your AC22 root folder (not addon folder). I've to check out if all libs are in place too..
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-19, 14:13:38
Sorry to hear you still have troubles. Ok, now after clean install, please send screenshots of your AC22 root folder (not addon folder). I've to check out if all libs are in place too..
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: maknu on 2020-02-19, 21:02:04
Same issue here with build 4 and the missing runtime file. Swedish localization. I've deleted everything except the Corona .lcf libraries. Build 3 works like charm.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-20, 09:16:29

You have all the necessary files there. What are those folders? For me, it looks like you have 2 Add-Ons folders? Am I right? What is in these folders?


@maknu: We are officially supporting only INT version. Is your Add-On folder also localized?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-20, 16:06:19

You have all the necessary files there. What are those folders? For me, it looks like you have 2 Add-Ons folders? Am I right? What is in these folders?

Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-21, 09:16:05
Now I don't see corona plugin files in your add-on folder?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: rozky on 2020-02-21, 14:09:53
These folders are Archicad Library and Archicad Migration Libraries.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: dmk86 on 2020-02-21, 14:26:45
Now I don't see corona plugin files in your add-on folder?

corona plugin files are in the folder C:\Program Files\GRAPHISOFT\ARCHICAD 22\Расширения ARCHICAD

You should understand that if alpha 3 works fine with a localized version of archicad, then corona developers have changed the code in alpha4 files.
As a result, the corona plugin stopped working on localized versions. I see one way out or install the English version of archicad or wait for the developers to change this bug in alpha 5!
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: maknu on 2020-02-21, 21:08:37
I guess it's localized in my Swedish ArchiCAD. I attach a screen dump.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-24, 08:59:25
I guess it's localized in my Swedish ArchiCAD. I attach a screen dump.


In some language localizations, the folder names are not translated. But they are in many languages. We are trying to get a response from Graphisoft, because it will be a pain to install all available localizations just to get Add-On folder names.
Often with diacritic and/or special characters. It's not possible to make all proper testing and support all languages, in dailies. All this will be sorted once the commercial version hit the market. Until then, the only officially supported version is INT. If you are lucky, it will work with your localization too (e.g. Swedish)...
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: maru on 2020-02-24, 16:22:25
What's up with font size? :)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-02-25, 13:14:31
Don't know, definitely not intended :D It should be ok now...
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: joscord on 2020-03-06, 20:22:23
hola todos!
entonces al corona 4 no funciona en AC23 o si funciona pero con algunos errores?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: TomG on 2020-03-06, 21:24:34
English only on the forum, thank you. Only ARCHICAD 22 is supported at the moment.
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Archi on 2020-03-10, 15:41:57
Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build require a license
https://ibb.co/ngZKdR7
(https://ibb.co/ngZKdR7)

Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-03-11, 10:17:59
Corona Renderer for AC should not require a license. Are you connected to internet while installing, running the plugin?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Drawcon on 2020-03-13, 12:42:57
The same problem
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-03-13, 13:23:16
I'm not able to help if you don't provide at least partial information...
Corona for AC is not commercial product at the moment therefore no license key is required...
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: FrankBos on 2020-03-18, 16:31:51
Thanks for the development of Corona for ArchiCAD, can Alpha versions be tested only on the International version of ArchiCAD? On my Italian version it reports this error:
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: alexhajdu on 2020-03-19, 08:56:54
This is a well-known windows issue. It's not Corona related. Please google for it "vcruntime140.dll missing"
https://ugetfix.com/ask/how-to-fix-vcruntime140-dll-is-missing-error-on-windows/ (https://ugetfix.com/ask/how-to-fix-vcruntime140-dll-is-missing-error-on-windows/)

On the internet, there are plenty of articles or videos on how to get this fixed
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: id3d on 2020-07-15, 16:11:11
Bonjour existe il une version pour archicad 24 svp ?
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: maru on 2020-07-16, 16:25:12
Bonjour existe il une version pour archicad 24 svp ?

Bonjour, please use English language. ;)
Title: Re: Corona Renderer for ARCHICAD Alpha 4 daily build
Post by: Vasilis on 2020-07-16, 17:32:54
Is there a case to reconsider the continuation of CORONA after the release AC24;