Author Topic: Instanced ies lights not rendering  (Read 1070 times)

2021-05-17, 17:26:19

jojorender

  • Active Users
  • **
  • Posts: 102
    • View Profile
MacOS / R18/ Version: 7.0 daily Dec 31 2020
Are instanced ies lights supported in corona?
The ies (or a regular corona light) renders in the reference object but not in the instances.
How do you set this up to work correctly?
MacOs 10.13.6
C4D Studio R18.057

2021-05-18, 10:43:08
Reply #1

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1997
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi there,

Seems to be working here for me. Perhaps it's the IES profile that isn't playing nice? Have you tried others?


2021-05-18, 19:31:00
Reply #2

BigAl3D

  • Active Users
  • **
  • Posts: 386
    • View Profile
@Jojorender Curious if you're using a Mograph Cloner set to Render Instances or Multi-Instances? I have had some weird behaviors in Cloners when using lights. I was setting up a test with Mograph and got funky results any time I changed settings, mostly with either the IR or the Interactive Viewport. I was going to see if the final render matched the funkiness, but it locked up and crashed.

For whatever reason, C4D hasn't been generating a proper crash report or scene file otherwise I'd post it.

2021-05-20, 21:06:05
Reply #3

jojorender

  • Active Users
  • **
  • Posts: 102
    • View Profile
Sorry for the late response... deadlines.
I got the ies to render by turning off "render instance" in the instance object.
Didn't make that clear that I'm using "RENDER instances".

No multi-instance for me, still on R18.

Thanks all.
MacOs 10.13.6
C4D Studio R18.057

2021-05-21, 10:59:37
Reply #4

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1997
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats