Author Topic: Cryptomatte support  (Read 6036 times)

2019-02-01, 14:33:27

mahmoudkeshta

  • Active Users
  • **
  • Posts: 44
    • View Profile
Hi,
It would be very useful if corona support cryptomatte pass specially if we can deal with it inside CIE directly with some color correction adjustments. Something like Lightroom but more smart with masks.

2019-02-01, 14:41:37
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4499
    • View Profile
Requested previously, and already on the plans - https://trello.com/b/EfPE4kPx/corona-road-map-3ds-max :)
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2019-02-01, 16:53:39
Reply #2

actrask

  • Active Users
  • **
  • Posts: 141
    • View Profile
    • actrask.com
Does anyone know if there's a Cryptomatte Photoshop plugin in the works?

2019-06-13, 18:52:28
Reply #3

actrask

  • Active Users
  • **
  • Posts: 141
    • View Profile
    • actrask.com
fyi the new EXR-IO 2.0 plugin supports cryptomattes in Photoshop

2020-08-06, 16:21:52
Reply #4

Charlie Nicols

  • Active Users
  • **
  • Posts: 86
    • View Profile
We Would love to see this implemented.

BUMPPP

2020-08-06, 17:27:11
Reply #5

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11408
  • Marcin
    • View Profile
Already reported many times, on the tentative roadmap, and internally logged. But at the same time, hard to implement.

(Internal ID=235094862)
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2020-08-06, 23:14:32
Reply #6

davemahi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 175
    • View Profile
    • iamstatic
I hope its soon, because setting up RGB mattes in Corona is a literal pain in the rear end if you have massive scenes with all sorts of objects and vegetation.
It's feels so old and a slog compared to just selecting the objects you need in post to create a matte. This is a huge frustration for us with Corona.
(That and not having better color management).

My two cents.

2021-09-22, 17:53:54
Reply #7

vklein

  • Active Users
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
We are just evaluating switching part of our studio from Vray Next to Corona Renderer and the main negative point right now is the lack of Cryptomatte support in CR. Doing a lot of industry / design animations and Cryptomatte is a must for us.

Please implement it.

2022-03-01, 10:45:14
Reply #8

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 9048
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
done
Rendering is magic.How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)