Corona Renderer Forum

Corona Renderer for Cinema 4D => [C4D] General Discussion => Topic started by: TeoRossi93 on 2021-06-14, 10:07:57

Title: Opacity texture in viewport
Post by: TeoRossi93 on 2021-06-14, 10:07:57
Hey guys,

I always noticed that the opacity channel is not displayed correctly in c4d viewport (see attached image).
Is this thing going to be fixed in the future?
Title: Re: Opacity texture in viewport
Post by: mmarcotic on 2021-06-14, 15:43:40
Hello,

no plans in the immediate future, we plan to tackle this together with Corona Sky viewport's behaviour, which does not have an ETA yet.

Thanks,
Jan
Title: Re: Opacity texture in viewport
Post by: MattLequesne on 2021-06-30, 15:27:54
This was working in past versions of c4d and corona - a lot of the work I do relies on decals so this is become a bit of an annoyance, requiring Viewport Preview render to adjust decal placement

Would be great to get this feature back!
Title: Re: Opacity texture in viewport
Post by: ficdogg on 2021-07-01, 11:37:27
What I do to get around this limitation, is to set up the decal with a regular c4d material, adjust the projection and position, and then swap it out with a Corona material once I'm satisfied with the placement.
Title: Re: Opacity texture in viewport
Post by: HFPatzi on 2021-07-12, 08:49:34
Hi,

from my understanding, corona utilizes the Diffuse channel to be displayed in the viewport. what i do is cpoying the opacity texture to the diffuse channel for placement. after that i simply set the mix strenght to 0% or delete the texture in diffuse. Not sure if you have to deactivate the opacity channel while placing your decal though.

Not the smoothest way of doing it but i see no other solution right now.

Maybe this helps ;)

Greetings,
Moritz