Author Topic: distributed rendering problem!!  (Read 3594 times)

2021-11-17, 16:15:44

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
Hello to all!! I noticed a problem with version 7 (HFX1) in distributed rendering with large scenes.
With all files exceeding 2.5Gb if I use distributed rendering 3ds max crashes (I use version 2021). With small files this does not happen.
Anyone have the same problem?
If I reinstall 7 can I have problems with files created with 7.1?
Help!!!

2021-11-22, 17:20:52
Reply #1

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1565
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

Do you have enough RAM in your PCs to render these scenes?

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-12-04, 17:07:35
Reply #2

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
On the main machine 128Gb and on the nodes 64Gb, but if I render with Backburner every single pc renders the scene by itself without problems

2021-12-06, 08:52:54
Reply #3

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1565
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

We have had some similar reports of this, would you be able to provide us with a scene?

Cheers,

Rowan

(Report ID=CRMAX-273)
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-12-07, 04:41:05
Reply #4

JeffPatton

  • Active Users
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • jeffpatton.net
Subbing to thread because I'm experiencing the same.  The magic point for me is around 4.1gb.  I have to strip my work scenes down to that size (roughly) else Corona/3dsMax will freeze/lock when I hit render with DBR enabled.

(AMD threadripper CPUs / 128gb RAM / 3dsMax 2021 / Corona 7 hotfix 1 / Win10 OS)

I will also see if I can submit a scene that freezes.
Workstation: AMD Threadripper 3970x with 128gb RAM and 2x Titan RTX GPUs (win10 pro)

2021-12-07, 12:14:02
Reply #5

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
sure I send you a scene without problems! Can you give me an email where to send the file?
today, in a very simple rendering, I received an error message that I send to you together.

2021-12-07, 12:15:57
Reply #6

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
OK sorry I saw the lik now

2021-12-07, 13:59:52
Reply #7

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
done! I uploaded "small scene error" in dropbox containing the file dr-exr-fail.exr and the big scene "Argelati_v5_CR7.zip"
Thanks

2021-12-07, 16:41:23
Reply #8

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1565
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
done! I uploaded "small scene error" in dropbox containing the file dr-exr-fail.exr and the big scene "Argelati_v5_CR7.zip"
Thanks

Hi,

Thanks for sending it through, I will take a look and get back to you :)

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2022-01-14, 16:08:07
Reply #9

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1565
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

Sorry it's taken a while for me to get back to you. I have managed to reproduce this with your scene and I have added it to the bug report I mentioned above.

I'll let you know when I have some more information.

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2022-01-18, 15:48:40
Reply #10

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
Mitici Grazie!!
Aspetto vostre notizie!

2022-02-04, 19:05:41
Reply #11

JeffPatton

  • Active Users
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • jeffpatton.net
I wanted to bump this & ask if the similar issue I reported experiencing is in fact the same or if I need to create a new thread for my issue?  I had also submitted a file for review (DBR_Crash_Sample.7z).

Thanks
Workstation: AMD Threadripper 3970x with 128gb RAM and 2x Titan RTX GPUs (win10 pro)

2022-02-05, 10:52:52
Reply #12

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
I AM INVESTIGATING ON THE MEGASCAN QUIXEL MATERIAL, I HAD THE SAME PROBLEM ON A SIMPLE SCENE BUT WHERE I HAVE USED THEIR MATERIALS. EVEN IN THE SCENE WHERE I HAD PROBLEMS BEFORE, THEIR PRODUCTS WERE PRESENT.

2022-04-01, 09:52:47
Reply #13

Scuffi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
hello everyone, news on this problem? I look forward to seeing that the jobs I normally do have dimensions that always exceed the limit that has been found. In tests done with version 8 I encountered the same problem in the same scenes.

2022-04-04, 14:10:08
Reply #14

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1565
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi Guys,

The issue of not being able to render scenes over 4GB in size with DR is fixed in v8 RC3.

You can get it here:https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=33839.msg196846#msg196846

Thanks,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!