Author Topic: Corona 10 - IR freeze Cinema 4D  (Read 887 times)

2023-07-13, 17:03:36

John_Do

  • Active Users
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
Hi,

IR seems to be prone to freeze Cinema 4D when I'm editing the scene during rendering, and particularly if the active object is an instance / render instance ( it seems, can't confirm yet).
It reminds me a lot of the IR issue on v9 without being so bad. In any case I have to force quit and restart Cinema each time.

Does anyone have the same experience ?

2023-07-17, 11:45:47
Reply #1

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3730
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi, can you also test out the latest V11 daily to see if this resolves your issue?
https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=40461.0

Please check this article covering the risks of using daily builds: https://support.chaos.com/hc/en-us/articles/4528480437265-Corona-for-Cinema-4D-Daily-Builds
Use daily builds at your own risk and always make backups of important projects before opening them with a daily build installed.
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
3D Support Specialist - Corona l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2023-07-31, 12:33:37
Reply #2

John_Do

  • Active Users
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
Hi Bengamin,

I've installed the v10 hotfix 1, I still have issues, especially when duplicating items in the OM with the drag-n-drop shortcut.

2023-11-03, 11:24:41
Reply #3

mascab

  • Active Users
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Here I have the same problem... Stopping IR makes C4d 2024 crash. Even with latest build of corona 11.

With cinema 2023 and corona 9, i have no problems..

2023-11-04, 10:49:02
Reply #4

John_Do

  • Active Users
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
Still have this issue on my side too with IR, not only with instances but all types of object, the common deminator being the drag-n-drop copy in OM. REsult is Corona getting stuck at "computing sec.GI".
Surprised that there aren't more feedback on this one, it's a pretty common practice.


2023-11-06, 09:34:29
Reply #5

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 3730
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi, have you also tested the latest V11 build from Friday? https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=40461.msg218473#msg218473
« Last Edit: 2023-11-08, 09:51:33 by Beanzvision »
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
3D Support Specialist - Corona l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2023-11-08, 09:22:45
Reply #6

John_Do

  • Active Users
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
I'll try Bengamin, but I notice that quite a few bugs reported here by forum users seems to happen only in real scenes. Torturing Corona in a newly created scene often does nothing, it's rock solid ! But I often running into the same bugs when I'm working on a project for a client. Especially the IR which is put to the test by the sheer volume of data in a typical project.

2023-11-08, 10:26:16
Reply #7

John_Do

  • Active Users
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
Sometimes it is stuck with this message. Note the 0% usage of Cinema 4D, which I wil have to terminate and restart. Quite a productivity killer when it's happening several times a day.