Author Topic: IR window & C4D Interface  (Read 2834 times)

2021-02-07, 00:34:39

3dsloth

  • Active Users
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Hey, I'm new here and to Corona so my apologies if this has been covered elsewhere or I'm just missing something, but...

- Would it be possible to allow the IR window to be docked into the interface like other windows and pallets? I spend most of my time moving the IR window all over my screen to get it out of the way while I make adjustments and generally work on the scene?

- Allow the ability to show Icons & Text, just Icons, or just Text in the IR window menu to save space.

- Allow the IR window to be resized smaller, which relates to my first suggestion. If I could resize it smaller to have it out of the way while I work that would be great.

- Right now if the IR window is highlighted I can't interact with the C4D app, such as Save or switch tools or anything else. I have to click on the C4D interface to do anything with C4D. It's as if the IR window is a completely separate app from C4D. Could the IR window be better integrated into the C4D interface so that they operate as one?

Thanks!


2021-02-09, 21:03:56
Reply #2

3dsloth

  • Active Users
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Thanks for the video. That is close, but after playing around with it it doesn't quite offer the same experience or convenience. If I open a new view panel and try to use that as an IR window I don't have access to all of the post effects for example. Also, if I add a new camera and switch to it the render window doesn't switch to the new camera. I have to manually go to the drop down menu and select the new camera each time.

It basically seems like a crude work around for having an actual integrated IR window such as is found in Octane or Redshift, which is what I'm looking for.

2021-02-10, 21:04:34
Reply #3

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1138
    • View Profile
IDK, what you describe as flawed, works fine on my side...



... or what am I missing?

PS.
Note, when creating a new Camera, it gets a New "fresh" Tag! To keep settings, copy/paste old one.
« Last Edit: 2021-02-10, 21:13:43 by burnin »

2021-02-26, 16:54:57
Reply #4

3dsloth

  • Active Users
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Sorry, my workflow is a bit different. I don't use the IR in the editor viewport window. I do all of my work with the scene there in wireframe or other simple render views and use the IR window off to the side strictly for look dev. I don't find working with a scene directly in full render view to be very helpful.

So, as I mentioned, like Octane or Redshift, it would be good to be able to dock the IR window into the C4D interface to place where I want and at a size I want.

2021-03-01, 21:58:09
Reply #5

johnnyswedish

  • Active Users
  • **
  • Posts: 136
    • View Profile
Count me in + :-)

2021-04-01, 20:37:40
Reply #6

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1138
    • View Profile
IDK, what you describe as flawed, works fine on my side...



... or what am I missing?

PS.
Note, when creating a new Camera, it gets a New "fresh" Tag! To keep settings, copy/paste old one.
This is now broken! (v7 daily from 2021-03-31) //Works OK in previous daily. // C4D R23.110
 
When creating New View Panel first, it doesn't start in interactive mode anymore and then, when user wants full control over it, old one (View Panel/Manager) needs to be closed. Feels & behaves as if old one is still considered a primary one, meaning "Corona palette" has no control over secondary, tertiary... any other selected viewing panels.
« Last Edit: 2021-04-03, 10:03:41 by burnin »