Author Topic: Cubemap Tile Issues  (Read 3858 times)

2020-02-28, 14:23:20

squeakybadger

  • Active Users
  • **
  • Posts: 31
    • View Profile
Hi,

We are rendering out some cubemaps (12288x2048) but the tiles are coming out of alignment.

Splitting the tiles into 2048x2048 in photoshop shows that the tile seams are being offset. This is making the renders in our pano viewers unusable as we are getting seams where everything should be seamless.

We have done these types of renders in the past, but on Corona4 (running latest Corona 5 at the moment)

Attached some examples and render settings.

Any ideas?

2020-03-02, 18:47:27
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4711
    • View Profile
Not sure if it plays any part, but asking just in case - what filtering are you using? The new High Quality filtering does blur things across more pixels, so just curious as to your settings there. It was present in Corona 4 as well as 5, but changed from a checkbox to part of the dropdown selection, so not impossible it was not enabled for you in 4, and is enabled in 5 (assuming that the same scene is not giving this problem in 4 as well, that is).

Anything else in use on the camera, any Film Offset or similar, that maybe wasn't used before?

Also, is this Max or C4D, which OS? May consider uploading the scene to our private uploader (see links in my signature) (looks like Max from the UI grab :) )
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2020-03-03, 12:17:25
Reply #2

squeakybadger

  • Active Users
  • **
  • Posts: 31
    • View Profile
Hi Tom,

It looks like it was the HQ Filtering, as that was the only change on our 3dsmax scenes.

Put it back to Tent and they are behaving as normal.

Is this a bug then when using HQ Filtering and Cubemap cameras? As things should never filter over each tile to the next, it should be clean edge to edge.

Cheers,

-jaime

2020-03-03, 13:01:13
Reply #3

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4711
    • View Profile
Hi! Glad you found the workaround for now - I can confirm this is a bug, and was already in our internal tracker (Internal ID=388981894). More news as soon as we have it, but for now, avoid the High Quality filtering if working with Cube or Sphere maps.
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2022-02-09, 16:33:46
Reply #4

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1693
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

This is now fixed in the latest v8 daily build. You can grab it here: https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=33839.msg194990#msg194990

Thanks,

Rowan
Please read this before reporting bugs: How to report issues to us!
Send me your scene!