Author Topic: c4d r18 os x alpha 6  (Read 6653 times)

2016-10-06, 16:21:16

philippe79

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
    • lafamille
here are the bugs i've seen so far :
- "report bug" button doesn't work
- in picture viewer, corona post process doesn't seem to work.
- denoising doesn't work with team render
- only way to use team render seems to be through the picture viewer, not in the vfb
- in the vfb if i cancel the render and the denoising phase, i got the spinning wheel, have to force c4d to quit
- interactive render doesn't work
- setting vfb type doesn't seem to change anything
- in the picture viewer if during a render i check another frame previously rendered, the rendering seems to stop.
almost there ;) anything else is great!
- gamma differs between the vfb and picture viewer

pleeeeeeeeaase tell us you're thinking about integrating a node based shader!
« Last Edit: 2016-10-06, 16:30:58 by philippe79 »

2016-10-06, 16:39:38
Reply #1

Nikola

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 478
    • View Profile
here are the bugs i've seen so far :
- "report bug" button doesn't work
- in picture viewer, corona post process doesn't seem to work.
- denoising doesn't work with team render
- only way to use team render seems to be through the picture viewer, not in the vfb
- in the vfb if i cancel the render and the denoising phase, i got the spinning wheel, have to force c4d to quit
- interactive render doesn't work
- setting vfb type doesn't seem to change anything
- in the picture viewer if during a render i check another frame previously rendered, the rendering seems to stop.
almost there ;) anything else is great!
- gamma differs between the vfb and picture viewer

pleeeeeeeeaase tell us you're thinking about integrating a node based shader!

Thank you for the bug report. Some bugs I am fixing right now and some bugs are new to me. And yes, we are thinking about integrating a node based shader but not before Corona plugin for Cinema 4D will be stable enough (e.g. interactive, team renderer).

2016-10-06, 19:25:51
Reply #2

shane_w

  • Active Users
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
To add to the above VFB issues:

1. Motion blur seems to only render in Cinema's picture viewer and not when launching a render in the Corona VFB.
2. Sometimes the Corona VFB won't quit until complete.
3. If you add a camera when the VFB is open sometimes the VFB and camera settings don't get connected.
3. The Corona VFB is always on top even if you switch to another application (e.g.:Finder).
5. Object motion blur will only render when both camera and object motion blur are activated together.
6. Submitting a job through Team Render Server sending a single frame to a Team Render Client errors out.  If I send two frames it will render. 

I am also on OS X

I am loving Corona!

-Shane

2016-10-07, 10:07:07
Reply #3

defected

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Something strange

1. With ray switch material added to object, this object disapear in viewport
2. When you use AO shader on object, the object in viewport is showing black(not showing base texture)
3. Spherical camera projection crash on big scenes

2016-10-17, 10:24:14
Reply #4

Olyandros

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Also the bug that breaks the phong tag smoothing when using normal maps is present in the latest Mac beta.


2016-10-17, 14:17:41
Reply #5

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12656
  • Marcin
    • View Profile
Also the bug that breaks the phong tag smoothing when using normal maps is present in the latest Mac beta.
This is generally a Corona problem (on all platforms). Hopefully it will be fixed in Corona 1.6.
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2016-10-17, 14:22:55
Reply #6

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 9048
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
this is not actually terminators problem - it looks more like the normal map has incorrect gamma
Rendering is magic.How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2016-10-17, 14:59:19
Reply #7

Olyandros

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
I tried several normal maps, all are gamma 2.2 in sRGB. In other renderers they all work fine.
This in really a serious problem that makes Corona in many cases unusable :-(

The problem also apperas when i just create a color shader with 127/127/255 in the normal map slot.
« Last Edit: 2016-10-17, 15:08:34 by Olyandros »

2016-10-17, 15:36:45
Reply #8

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12656
  • Marcin
    • View Profile
Oh... I thought this is terminator problem strengthened by a normal map.

Olyandros, can you post an example scene with an example normal map included?
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2016-10-17, 15:51:58
Reply #9

Olyandros

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Here you go.

2016-10-26, 16:48:48
Reply #10

Mor4us

  • Active Users
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • MAD Imagery
I already reportet this bug in march, and this is not only normal map related, this can happen with bump maps too