Author Topic: shadow catcher  (Read 658 times)

2022-07-20, 18:28:38

celmar

  • Active Users
  • **
  • Posts: 192
    • View Profile
hello! I didnt use a combo hdri-backplate , with a plane-shadowcatcher, since a long time; something has changed with the v8?  i see always a "phantom" of the plane, and to get shadow I need to put a light, the hdri don't get shadows....??backplate-hdri, with a

2022-07-20, 19:32:45
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4836
    • View Profile
Can you post images showing your results, and perhaps most importantly some screengrabs of the shadowcatcher settings and something of the scene set up? May just be me but I don't fully grasp what is happening for you from the description (also, you could submit a ticket and send in the scene, that way we can see everything directly :) )
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2022-07-20, 19:57:36
Reply #2

bnji

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 96
  • Benjamin
    • View Profile
    • Corona Renderer
Hi, as TomG already mentioned, please provide us with all the possible info to understand better the issue (you can also include the scene + all necessary assets so we can investigate further)
Regards.
Benjamin Rosas | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative | contact us
Corona Uploader l Upload

2022-07-20, 20:41:17
Reply #3

celmar

  • Active Users
  • **
  • Posts: 192
    • View Profile
ok, I try; I change the character, wich was very heavy in poly, by a box, but the problem is the same, so maybe you can see where I'm wrong!

2022-07-21, 09:30:15
Reply #4

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2872
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
This should be an easy fix. Set alpha mode to always solid. Instead of a legacy mat I have used a light material and enabled ''emit light''. That was added to the environment overrides. Ghosting be gone! ;) Hope that helps.

Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2022-07-21, 10:42:23
Reply #5

celmar

  • Active Users
  • **
  • Posts: 192
    • View Profile
thank you for searching!!! but... I'm not too sure of the result: I mean, there is always the ghost plane; If I size it to cover all the ground, the frontiers desappear, but it's enlighting the part covered... I don't und'erstand, it was working fine, in precedent versions...?

2022-07-21, 11:17:09
Reply #6

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2872
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Those lines you have marked on my image are the safety frames. As you can see in the final render, they aren't there nor is the ground plane. I'm adding my version of the scene here as well. Check it out if you'd like. I hope that helps! :)

Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2022-07-24, 15:45:17
Reply #7

celmar

  • Active Users
  • **
  • Posts: 192
    • View Profile
thank you for your answers!
 in fact, something in the file was corrupting my render,  with the character; I rebuilt the scene, and it worked...

2022-07-25, 12:22:45
Reply #8

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2872
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
thank you for your answers!
 in fact, something in the file was corrupting my render,  with the character; I rebuilt the scene, and it worked...
Excellent news! Glad to hear you have it sorted, Happy rendering! :)
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!