Author Topic: Same material's bump behaving differently with or w/o triplanar  (Read 288 times)

2024-05-21, 17:05:31

TeoRossi93

  • Active Users
  • **
  • Posts: 136
    • View Profile
Hey guys,

So I'm having an issue with a bump texture that is rendered correctly when it's in the triplanar slot. When I put it in the bump channel without triplanar it's not rendered in a correct way.
I tried to put the texture inside a Corona bitmap but it doesn't change anything.
I'm attaching an image where you can see the correct behaviour at the top of the curtain.
I'm attaching the scene aswell.

Looks like my latest project is giving me all the issues I've never had in 6+ years using Corona lol
Matteo Rossi 3D - https://www.teorossi.it/

2024-05-21, 19:05:14
Reply #1

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 8897
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Did you check if the curtain has proper UV coordinates? Assign checkerboard texture and see if there are any obvious stretching. If modelled correctly, objects like curtains should not require triplanar, instead they should have nearly perfect UV coordinates already.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2024-05-21, 21:08:03
Reply #2

TeoRossi93

  • Active Users
  • **
  • Posts: 136
    • View Profile
Did you check if the curtain has proper UV coordinates? Assign checkerboard texture and see if there are any obvious stretching. If modelled correctly, objects like curtains should not require triplanar, instead they should have nearly perfect UV coordinates already.
Yeah the uvs are there, and they're working fine. This problem is not related to UVs tho, I can scale the texture how I want but the bump problems is still there
Matteo Rossi 3D - https://www.teorossi.it/