Author Topic: Strange Artefacts with Sharpening  (Read 1769 times)

2018-01-31, 17:08:16

twcg

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
i just discovered a strange bug when using Sharpening/Blurring:

Framebuffer looks great but the saved EXRs show some strange horizontal and vertical artefacts when there is a bright light source...
if i disable Sharpening, everything works fine.

Edit: Corona 1.7 Hotfix 2

2018-02-01, 10:15:25
Reply #1

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 10956
  • Marcin
    • View Profile
I couldn't reproduce this.
Can you post your bloom, glare, sharpen, blur settings from the VFB?
Also could you share a problematic scene like this with us?

2018-02-01, 11:14:40
Reply #2

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8964
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
yep, should be fixable if we get scene
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2018-02-01, 12:26:13
Reply #3

twcg

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Example-Scene uploaded :)
1517484083_artifact-test.max

More infos:
File Save Format: EXR 16Bit Half, RGBA, RLE Encoding
i increased the gamma a bit in post... so the artefacts are more visible...

2018-02-02, 17:29:50
Reply #4

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8964
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
great, we will take a look
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2018-02-07, 15:23:29
Reply #5

sevecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 197
    • View Profile
Fixed, thanks for the report.