Author Topic: Corona VFB refresh rate :)  (Read 1945 times)

2023-06-01, 08:19:52

HFPatzi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Good morning Coronians! :)

This time it's not a bug, just a little detail i recognized while rendering. I'm also not sure if this applies to every render, but in my case, when i render (at a pretty high resolution, 9000x6000px), the refresh rate of the vfb is roughly around one second. But when I have the vfb as active window and move the mouse, the refresh rate is almost instant. Any idea why this as it is? As mentioned above, thats not a bug (to me), nothing gamebreaking. I'm just curious :D

Have a nice day!

Moritz

2023-06-02, 08:37:10
Reply #1

Beanzvision

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 3874
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi Moritz,

Are you able to share a screen recording of this at all?
Bengamin Jerrems l
Portfolio l Click me!

2023-06-02, 10:51:36
Reply #2

masterzone

  • Active Users
  • **
  • Posts: 183
  • CGI Generalist since 1998
    • View Profile
    • ZuccherodiKanna
Same here....happens only when you trace the render region and move it or delete it. Maybe the high refresh of the windows is needed for trace the region render areas...look the movie attached...
| www.c4dzone.com
| Italian Maxon Training Center
| www.zuccherodikanna.com
| Italian based CGI Studio

2023-06-02, 13:42:27
Reply #3

HFPatzi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Hey there,

seems like masterzone was faster than me ;)
But yeah, thats exactly what i meant, thanks for the vid!

2023-06-02, 16:56:49
Reply #4

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12896
  • Marcin
    • View Profile
This bug/feature/issue exists in both Max and C4D and we have it reported. :)
It should be gone once we rewrite the VFB.

(Internal ID=568665701)
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us

2023-06-05, 11:21:40
Reply #5

HFPatzi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
I think it's a feature. Since it's motivates you to move the mouse :D

Thanks for checking/reporting ;)

2023-06-05, 16:54:35
Reply #6

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 12896
  • Marcin
    • View Profile
Just keep in mind that when using this "feature" there may be some small performance impact. Generally, the rendering is faster with lower refresh rates and slower with higher refresh rates. :)
Marcin Miodek | chaos-corona.com
3D Support Team Lead - Corona | contact us