Author Topic: Multichannel CXR output also saves individual cxr for each element.  (Read 2518 times)

2018-03-11, 10:06:24

DPS

  • Active Users
  • **
  • Posts: 103
    • View Profile
When using the common tab to save my render output, if I choose exr as my file type and then click the "settings", and then tick the "automatically add/remove render elements from render dialog" box - then it respects this on save - i.e. the output is a multichannel exr which includes all of the enabled render elements.

Regardless of whether this tick box is enabled or not and when outputing .cxr, and regardless of whether I save from the common tab or the Scene tab - it saves a multichannel cxr, AND individual cxrs for each element.
Specs: AMD 1950X, Aorus Gaming 7 x399, 64GB RAM, 1080ti. Win10, Max 2017, Corona 1.7.3

2018-03-12, 13:31:22
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4507
    • View Profile
A known issue, reported before on the forums, that arises from the 3ds Max file saving system - you always get the EXR with layers, but also (unfortunately) individual EXRs for each layer too.
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2018-03-12, 21:05:41
Reply #2

DPS

  • Active Users
  • **
  • Posts: 103
    • View Profile
Hi

in my experience EXRs work correctly so long as you enable the tick box in settings. It has worked fine for years on my end. It’s only cxrs that don’t respect this tick box.
Specs: AMD 1950X, Aorus Gaming 7 x399, 64GB RAM, 1080ti. Win10, Max 2017, Corona 1.7.3

2018-03-13, 04:26:49
Reply #3

iancamarillo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 278
    • View Profile
are there any differences in saving the exr vs cxr when opening an exr with lots of elements in the corona frame buffer after the render?

2018-03-13, 10:39:13
Reply #4

DPS

  • Active Users
  • **
  • Posts: 103
    • View Profile
- The light mix doesn't work when loading in the CIE. (I'm assuming that's what you meant by loading into VFB? I ask because I was trying to load my last render into the VFB inside max the other day and as far as I can tell you can only load it and resume rendering).
- The EV doesn't affect masks when loading an EXR in CIE so that's one plus.

I wanted to adjust the bloom and glare on my last render but couldn't. In Vray I always render to vrimg format so I can load back into the frame buffer and make tweaks when I need to.
Specs: AMD 1950X, Aorus Gaming 7 x399, 64GB RAM, 1080ti. Win10, Max 2017, Corona 1.7.3

2018-03-13, 11:37:56
Reply #5

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11415
  • Marcin
    • View Profile
Here is a kind of workaround that maybe you can use until we implement proper handling of the render element saving:
https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=19589.msg122638#msg122638
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2022-02-04, 14:48:58
Reply #6

Naxos

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 186
    • View Profile