Author Topic: Corona Renderer 6 for Cinema 4D daily build  (Read 42736 times)

2020-07-17, 00:57:48
Reply #120

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4720
    • View Profile
Here's our write up about caustics adaptivity:

"An option was added to disable adaptivity/optimizations in caustics. This results in slower rendering, so should only be used when issues associated with caustics appear (e.g. black spots or areas in the caustics pass, disappearing caustics, etc.)"
Tom Grimes | chaos-corona.com
Product Marketing Manager | contact us

2020-07-17, 04:53:48
Reply #121

Cinemike

  • Active Users
  • **
  • Posts: 939
    • View Profile
Here's our write up about caustics adaptivity:

"An option was added to disable adaptivity/optimizations in caustics. This results in slower rendering, so should only be used when issues associated with caustics appear (e.g. black spots or areas in the caustics pass, disappearing caustics, etc.)"

Thank you :)

2020-07-18, 14:43:29
Reply #122

Ion

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Thank you for adding the distance shader!

I'm just playing with it a bit, but I'm struggling to get it work with volume material as seen in this 3DS Max FAQ:

https://coronarenderer.freshdesk.com/support/solutions/articles/12000017221-corona-distance-map

Is that simply not possible yet or am I'm missing something?

2020-07-18, 16:14:56
Reply #123

Cinemike

  • Active Users
  • **
  • Posts: 939
    • View Profile
Thank you for adding the distance shader!

I'm just playing with it a bit, but I'm struggling to get it work with volume material as seen in this 3DS Max FAQ:

https://coronarenderer.freshdesk.com/support/solutions/articles/12000017221-corona-distance-map

Is that simply not possible yet or am I'm missing something?

Try the attached scene for reference.

Michael

2020-07-18, 19:31:41
Reply #124

Cinemike

  • Active Users
  • **
  • Posts: 939
    • View Profile
The distance shader makes me want to dance ;)

2020-07-18, 21:21:49
Reply #125

prplmark

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Quote
The distance shader makes me want to dance ;)

For real, the distance shader is exactly the thing I've been needing for a personal project, been playing with it a little, it's wicked nice. Can't wait to really dive into it more.

2020-07-19, 11:07:02
Reply #126

Ion

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile

Try the attached scene for reference.

Michael

Thank you! I've got it working now. Not sure what my mistake was though. Could have been the "Inside Volume" mapping unchecked.

2020-07-21, 12:53:34
Reply #127

rafaz

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Hello! I'd like to report an issue, when I update to latest daily (07/16) the whole plugin is gone, it won't show up on the menus  neither the engines menu. The only way to get it back is to re install the 06/30 version. seems like is an issue in mojave, I tried a clean install in other mac running Catalina and it works fine. I tried removing the plugin and clean install, didn't work either.

Currently on MAC - Mojave latest 10.14.6 latest
C4d - R21.207

2020-07-22, 10:21:17
Reply #128

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2786
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hello! I'd like to report an issue, when I update to latest daily (07/16) the whole plugin is gone, it won't show up on the menus  neither the engines menu. The only way to get it back is to re install the 06/30 version. seems like is an issue in mojave, I tried a clean install in other mac running Catalina and it works fine. I tried removing the plugin and clean install, didn't work either.

Currently on MAC - Mojave latest 10.14.6 latest
C4d - R21.207

Hi rafaz,

And you'd be correct. We also did some testing and found that there is indeed an issue with our installer and Mojave. We will no doubt address this issue! Thanks for letting us know.
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2020-07-22, 10:53:24
Reply #129

luckyuser

  • Active Users
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Hello! I'd like to report an issue, when I update to latest daily (07/16) the whole plugin is gone, it won't show up on the menus  neither the engines menu. The only way to get it back is to re install the 06/30 version. seems like is an issue in mojave, I tried a clean install in other mac running Catalina and it works fine. I tried removing the plugin and clean install, didn't work either.

Currently on MAC - Mojave latest 10.14.6 latest
C4d - R21.207

Hi everyone.
I have the same problem but on macOS Sierra 10.12 and with C4d R15.
Thank you!

2020-07-22, 12:14:21
Reply #130

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 742
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
Happy for "Pick Color" dropper which is fixed in New daily 16/7....! Thanks.

...
Mac OS, Cinema 4D R25.

2020-07-22, 16:31:43
Reply #131

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2786
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hello! I'd like to report an issue, when I update to latest daily (07/16) the whole plugin is gone, it won't show up on the menus  neither the engines menu. The only way to get it back is to re install the 06/30 version. seems like is an issue in mojave, I tried a clean install in other mac running Catalina and it works fine. I tried removing the plugin and clean install, didn't work either.

Currently on MAC - Mojave latest 10.14.6 latest
C4d - R21.207

Hi everyone.
I have the same problem but on macOS Sierra 10.12 and with C4d R15.
Thank you!

Thanks for letting us know, we will investigate further.
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2020-07-22, 19:35:16
Reply #132

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 742
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
If you can fix this also.... in VFB.

when tone mapping and bloom and glare active.... button hides under the bar... can not disable until extend the vfb screen.

Will be handy if this can be fix.


Thanks.
...
Mac OS, Cinema 4D R25.

2020-07-27, 11:19:02
Reply #133

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2786
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
If you can fix this also.... in VFB.

when tone mapping and bloom and glare active.... button hides under the bar... can not disable until extend the vfb screen.

Will be handy if this can be fix.


Thanks.
...

Hi Imran, we already have this logged internally. Thanks for posting anyway!
For internal use (Internal ID=428318870)
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us
Corona Uploader l Upload
Portfolio l Click me!

2020-07-28, 07:53:54
Reply #134

NOOKTA

  • Active Users
  • **
  • Posts: 67
    • View Profile
    • www.nookta.de
I searched this thread and couldn't find anything on this matter:

Bloom and Glare only updates when scrolling/zooming in the VFB.

Full-speed non-debug version
Build timestamp: Jul 16 2020 16:49:05
Version: 6.0 daily Jul 16 2020
Cinema version: R21.207 Cinema 4D (mutli-license)
Plugin status: Plugin successfully loaded

Windows 10 Pro Version 2004 Build 19041.388
AMD Ryzen 3950X
Gigabyte RTX2080 Super
DDR4 Vengeance 64 GB RAM
1TB SSD NVMe


Another topic:

Any chance we will see this finally happen? Can't say how hard it is to implement, but it has been requested..

https://forum.corona-renderer.com/index.php?topic=29354.0



Cheers,
Ararat
www.nookta.de — architectural visualization based in germany
https://www.instagram.com/nookta_visualization/