Author Topic: Material/Map browser Renders issues  (Read 4553 times)

2015-03-16, 12:42:12

Jpjapers

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1500
    • View Profile
Hi, ive noticed that since the Latest version was released (this didnt happen in A7) the material/map browser window where you select your map type crashes and takes up to ten minutes to load if you have a custom matlib loaded. the preview renders dont appear and any clicking will instantly crash max with a not responding white screen thing.

The max dump is over 2gb so i can send it if needed if there is an upload box?
Thanks
Jack

2015-03-16, 12:57:58
Reply #1

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11208
  • Marcin
    • View Profile
Hi, which version of Max are you using? Do you have all service packs installed?
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2015-03-16, 13:13:07
Reply #2

Jpjapers

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1500
    • View Profile
Hi 2014 with all service packs. ill soon be migrating to 2015. I Just tried to dump the process but it completely locked my computer and i had to hard reset.

Its max design if that makes any difference

2015-03-16, 14:01:18
Reply #3

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11208
  • Marcin
    • View Profile
Are you using any different materials/maps that Corona/max native? For example vray materials or some plugins like multitexture?
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2015-03-16, 14:11:14
Reply #4

Jpjapers

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1500
    • View Profile
No theyre all standard or corona materials. Ive switched to the old school browser and it doesnt happen. Im pretty sure its something to do with the process of rendering the tiny previews you get in the new browser.

2015-03-16, 16:03:53
Reply #5

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 9037
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Did you use the process explorer to generate the dump? It can also generate the standard 2MB "mini"dump
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2015-03-17, 09:35:31
Reply #6

Jpjapers

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1500
    • View Profile
Yeah i used process explorer. I wasnt aware of the mini dump. Is that a seperate function or is it created at the same time as the process dump?

2015-03-17, 09:45:48
Reply #7

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11208
  • Marcin
    • View Profile
https://coronarenderer.freshdesk.com/support/solutions/articles/5000524006
"When the error message appears, run the Process Explorer, find "3dsmax.exe" process (it is usually visible after clicking the + icon next to "explorer.exe"), select 3dsmax.exe and go to Process > Create Dump > Create Minidump... then save the file in a desired location and upload it to us using the Corona Uploader."
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2015-06-04, 17:35:19
Reply #8

Ludvik Koutny

  • VIP
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 2560
  • Just another user
    • View Profile
    • My Portfolio
Is it still happening with the latest release?

2015-06-10, 12:36:59
Reply #9

Jpjapers

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1500
    • View Profile
It does take a long while to do render them but as far as im aware it hasnt caused a crash with the latest release.
Ive since switched to the old school map browser so i havent had any problems fortunately. But I noted that when i had loaded in a mat file containing a multisub that was when it caused the problems most often.

2015-06-10, 12:54:42
Reply #10

Ludvik Koutny

  • VIP
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 2560
  • Just another user
    • View Profile
    • My Portfolio
If it doesn't crash anymore, then I am closing this.

Thanks.