Author Topic: long waiting times for opening any file_Cinema S26  (Read 389 times)

2022-04-28, 15:57:55

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi,

I'm having very long waiting times for opening any file in Cinema 4d S26 and Corona 9. I contacted Maxon support because I thought the problem was some materials with textures connected to my Database of the new Asset Browser but in the end we realized that the problem is the long loading of the materials using Corona renderer. Without materials or using native 4D cinema materials this does not happen.
For the rest once opened the Corona 9 scene seems to work well

2022-05-05, 14:40:58
Reply #1

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2532
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us

2022-05-05, 15:18:04
Reply #2

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!

Hi,

i just posted the video in the support section.


The problem is the slowness in opening the scene and specifically in loading the materials because these are linked with the textures of the content Browser. In R24 with Corona 8 instead no problem and the test file is always the same.
If, on the other hand, I save the scene with Assets the problem is also solved on Corona 9, again in C4d S26.

Hope this helps

2022-05-05, 15:42:41
Reply #3

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2532
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!

Hi,

i just posted the video in the support section.


The problem is the slowness in opening the scene and specifically in loading the materials because these are linked with the textures of the content Browser. In R24 with Corona 8 instead no problem and the test file is always the same.
If, on the other hand, I save the scene with Assets the problem is also solved on Corona 9, again in C4d S26.

Hope this helps

Hi Fabio,

Thanks for sharing the video with me. I will check it out and then return to you.
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us