Author Topic: Corona Renderer 7 for 3ds Max - Daily Builds Discussion  (Read 85748 times)

2021-06-30, 20:41:03
Reply #555

Duron

  • Active Users
  • **
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Portfolio
We have green + purple tint in RC4 again.. guys? how?
It looks like rainbow now.. horizontal colour tint all over the image changing by distance to object.
« Last Edit: 2021-06-30, 20:47:00 by Duron »

2021-06-30, 21:44:41
Reply #556

muoto

  • Active Users
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Question : while IR is super fast (once all the geometry is loaded), and rotation the viewport is very responsive, when you want to change the camera (while IR is running), the update of the IR is super slow.... Normal?

What is your version of 3ds max and Corona?

Rc4 and max2022 latest update

2021-06-30, 22:15:53
Reply #557

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 7200
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Can you install latest official release (6 HF2) and compare IR responsiveness to it?
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2021-07-01, 09:25:42
Reply #558

GeorgeK

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 557
  • George
    • View Profile
https://photos.app.goo.gl/J9Bzt8fGwu53knvv9
Rc4 Error.
tested in several scenes!

Please submit a ticket, consider archiving a scene where the issue is reproducible for you and if possible include your 3dsMax minidump produced after the crash. For submitting a ticket please check the link on my footer below.

Thank you
For solutions and troubleshooting please visit - [link]
Please submit your tickets here - [link]

2021-07-01, 10:40:49
Reply #559

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1319
    • View Profile
HI!
Corona RC4 - scene with forest pack - crashed
When I'm reinstall to RC3 All works fine
Hi,

Please can you send the scene to us? Instructions on how to do so are in my signature. Also, which version of ForestPack are you using?

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-07-01, 10:42:25
Reply #560

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1319
    • View Profile
We have green + purple tint in RC4 again.. guys? how?
It looks like rainbow now.. horizontal colour tint all over the image changing by distance to object.
Hi,

Can you send this scene over to us?

We have several testing scenes here and so far I couldn't reproduce this.

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-07-01, 11:37:05
Reply #561

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1664
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Question : while IR is super fast (once all the geometry is loaded), and rotation the viewport is very responsive, when you want to change the camera (while IR is running), the update of the IR is super slow.... Normal?

I cannot confirm anything of this. FPP v7.x + Corona v7.x is one of the best combos ever released. Even changing camera settings with activated autokey works without FPP rebuilds now. And IR does not restart anymore just because you keyed/changed the camera EV value.

There is just only one thing missing to make it perfect: when panning or zooming the view, all works smoothly. But if any rotation is involved, FPP starts to rebuild the scatter items again. According to Itoo it's a Corona issue and as a consequence, my expectations are high to get that last issue fixed for Corona v7.

I made all tests with Max 2021 (and 2020/2016 partially), so it may be again some Max issue? If you have the option to test with a different Max version, please do (and report back), thanks!


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2021-07-01, 14:01:33
Reply #562

muoto

  • Active Users
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Question : while IR is super fast (once all the geometry is loaded), and rotation the viewport is very responsive, when you want to change the camera (while IR is running), the update of the IR is super slow.... Normal?

I cannot confirm anything of this. FPP v7.x + Corona v7.x is one of the best combos ever released. Even changing camera settings with activated autokey works without FPP rebuilds now. And IR does not restart anymore just because you keyed/changed the camera EV value.

There is just only one thing missing to make it perfect: when panning or zooming the view, all works smoothly. But if any rotation is involved, FPP starts to rebuild the scatter items again. According to Itoo it's a Corona issue and as a consequence, my expectations are high to get that last issue fixed for Corona v7.

I made all tests with Max 2021 (and 2020/2016 partially), so it may be again some Max issue? If you have the option to test with a different Max version, please do (and report back), thanks!


Good Luck

I tried the same scene (with FP and RC elements) in max2021, Rc4, and when changing the camera frame, i have around 30secs of parsing and 30 secs of geometry loading, before actually starting the render. (btw, dual cpu Intel(R) Xeon(R) Gold 6136 CPU @ 3.00GHz  with 64gb ram)

2021-07-01, 14:11:16
Reply #563

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1664
    • View Profile
    • Rakete GmbH
(...) and when changing the camera frame (...)

Do you mean viewport change or timeline frame change (animated camera) here? And which FPP version do you use?


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2021-07-01, 17:39:32
Reply #564

kanyno

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
https://photos.app.goo.gl/J9Bzt8fGwu53knvv9
Rc4 Error.
tested in several scenes!

Please submit a ticket, consider archiving a scene where the issue is reproducible for you and if possible include your 3dsMax minidump produced after the crash. For submitting a ticket please check the link on my footer below.

Thank you
file sent by dropbox with the name of HOUSECORONA.

2021-07-01, 17:49:23
Reply #565

muoto

  • Active Users
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
(...) and when changing the camera frame (...)

Animated camera, latest version of FP

Do you mean viewport change or timeline frame change (animated camera) here? And which FPP version do you use?


Good Luck

2021-07-01, 21:34:22
Reply #566

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1664
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Animated camera, latest version of FP

A timeline frame change always triggered a complete rescatter and reparse, I see no change here compared to older Corona versions - so expected, yes.


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2021-07-02, 09:24:29
Reply #567

Abdullah_Alallah

  • Active Users
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
for some odd reason, once I installed RC4 every time i render any scene it crashes, no matter how simple the model is

2021-07-02, 09:41:32
Reply #568

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1319
    • View Profile
https://photos.app.goo.gl/J9Bzt8fGwu53knvv9
Rc4 Error.
tested in several scenes!

Please submit a ticket, consider archiving a scene where the issue is reproducible for you and if possible include your 3dsMax minidump produced after the crash. For submitting a ticket please check the link on my footer below.

Thank you
file sent by dropbox with the name of HOUSECORONA.

Hi,

Your scene renders fine for me in RC4. Maybe resetting your licensing files will help. Can you try deleting everything in: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\CoronaRenderer re-activating Corona and seeing if this still happens.

Also, could you please grab a minidump from the crash? Instructions on how to do this can be found in my signature.

If you continue to experience problems after this, could you please submit a ticket to our support team and they will be able to help you.

https://coronarenderer.freshdesk.com/support/tickets/new

Thanks,

Rowan
« Last Edit: 2021-07-02, 09:55:12 by rowmanns »
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-07-02, 09:43:34
Reply #569

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1319
    • View Profile
for some odd reason, once I installed RC4 every time i render any scene it crashes, no matter how simple the model is
Hi,

Maybe resetting your licensing files will help. Can you try deleting everything in: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\CoronaRenderer re-activating Corona and seeing if this still happens.

If you continue to experience issues I'd suggest submitting a support ticket here: https://coronarenderer.freshdesk.com/support/tickets/new

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!