Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fabio81

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!

Hi,

i just posted the video in the support section.


The problem is the slowness in opening the scene and specifically in loading the materials because these are linked with the textures of the content Browser. In R24 with Corona 8 instead no problem and the test file is always the same.
If, on the other hand, I save the scene with Assets the problem is also solved on Corona 9, again in C4d S26.

Hope this helps

2
Hi,

I'm having very long waiting times for opening any file in Cinema 4d S26 and Corona 9. I contacted Maxon support because I thought the problem was some materials with textures connected to my Database of the new Asset Browser but in the end we realized that the problem is the long loading of the materials using Corona renderer. Without materials or using native 4D cinema materials this does not happen.
For the rest once opened the Corona 9 scene seems to work well

3
Is it an older scene? Can you share a sample to check?

in fact only one scene does it to me. the other scenes works fine

4
I assume it's conflicting w/ Redshift.
After its removal (move or pack 'Redshift' folder from C4D root dir), Corona runs smoothly.

I moved the whole redshift folder out of the directory but the problem is not solved.

5
Hi,
I'm noticing that every time the scene is opened on Cinema 4d S26, all the materials are refreshed. Furthermore, the file is opened after about 20/30 seconds.

6
I can tell you that values I'm using values even 10 times higher than the ones I used for Surface spread without using Multi instance, so I presume that the new Chaos Scatter using Multi-instance.

7
one question to make sure, corona scatter is using the new c4d multinstance system, right?
not the old render instances, or is it something not related to c4d at all?

i am yet testing but for now i have the feeling it takes more ram and more prepare time then the c4d multinstances via the c4d cloner.
i might be wrong of course and need to test more.

I couldn't figure it out yet because if you try to explode you can't find the objects inside anymore. It looks incredibly fast to me. I've always used surface Spread before

8
eh eh exact :)

9
May I point you to this:
https://support.chaos.com/hc/en-us/articles/4953600578065

A question: What exactly do you mean with "jagged" and why do you want to use the noise in Translation and not in Scale?
Just curious.

And yes, grey-scale noises work.

PS
Distance shaders do work there (as scale maps), too.

hi Cinemike!
thanks for the example you posted. Yes, in fact the shader works and I figured out how to get the desired effect through the texture in the Scale slot as you said.
My intent was to create sparse areas where little grass grows or in that point to have dry grass just like in reality. Instead of having a green lawn and all of the same height

10
ok got it thanks :)
Another thing is that I'm trying to figure out how to create a more jagged effect using textures in the transaltion slot. What textures should be put? because the greyscale procedural I understand that they don't work

11
[C4D] Daily Builds / Corona scatter and Corona Distance
« on: 2022-04-15, 15:30:39 »
hi guys!
i was trying Corona scattering very fast great job !!
I was following some tutorials to combine it with the Corona Distance but I noticed that the slot in the Surface scattering tab is missing to be able to insert the material with the Corona Distance.
has something changed?

12
[C4D] Daily Builds / Re: output color matching problem exr
« on: 2022-04-12, 14:27:28 »
I did it! I have manually assigned the RGB color space also because it is larger than SRGB and now I can see it well.

13
[C4D] Daily Builds / Re: output color matching problem exr
« on: 2022-04-12, 14:20:42 »
My RGB working space in PS is sRGB IEC61966-2.1, under the Color Settings (apparently this is North America General Purpose 2 as the setting)

Posted this before seeing yours, but I would guess having Adobe RGB (1998) would be the issue, and it should be some form of sRGB profile.

nothing, very strange. I have the same settings as you now but I see it like this. Maybe I should hear ADOBE support to figure out what's wrong with my software.

14
[C4D] Daily Builds / Re: output color matching problem exr
« on: 2022-04-12, 14:09:34 »
meanwhile, thanks for your help! I set the EXR-IO plugin as yours but the result is always different. The only thing that might be at this point is the photoshop color management settings. You can find them below, can you let me know how is your color setting in photoshop?
thank you

15
[C4D] Daily Builds / Re: output color matching problem exr
« on: 2022-04-12, 13:53:30 »
Are you using EXR-io to load the EXR into Photoshop? Photoshop is terrible with EXRs unless you use this plugin to overcome its shortcomings (it's free - it will also let you see and use Cryptomatte data in Photoshop which you can't otherwise).

yes i'm using this plugin, can you try it to see how you visualize it?

I am attaching EXR 32bit files and scene files of c4d

Pages: [1] 2 3 ... 25