Author Topic: Problem Layered Material - Mask  (Read 476 times)

2021-10-21, 12:16:02

mvasse11

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Hi,

I don't know the right methdolody to achieve what I want to do.
I explain, I apply red lines on the floor (picture 01) and I want to mask some part of the line (picture03), but I don't know how to do. I create a mask to try to hide some part, but the result isn't good (picture 02),

To be more precise, I want to hide red line where is the black in the picture 03

If someone know how to do, thank you :D
« Last Edit: 2021-10-21, 14:31:38 by mvasse11 »
Mvasse11

2021-10-21, 14:20:06
Reply #1

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 7294
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Hi,

It would help to know what's not good in the result you're getting.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2021-10-21, 14:24:05
Reply #2

mvasse11

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Hello,

You can see on picture 03 the result I want to have, I want to keep red line and just mask the line where I fill with black in the photo :)
Mvasse11

2021-10-21, 14:33:57
Reply #3

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 7294
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
So you want that area which is solid red, would be solid black instead?
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2021-10-21, 14:41:00
Reply #4

mvasse11

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Not black, just mask to see the concrete texture below
Mvasse11

2021-10-21, 15:34:46
Reply #5

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 7294
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
I see. I think the problem is in your layer1 mask, it is all white outside of striped area. It needs to be black where you want that base material would be visible. My suggestion is to remove output node, where you do invert operation, then it should work. You may also need to change blending mode in CoronaMix and/or invert your stripes bitmap, depending on your setup and result that you want.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2021-10-21, 15:37:15
Reply #6

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 7294
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Alternatively, you can use CoronaDistance map to add stripes and avoid hassle with correct mapping.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures