Chaos Corona Forum

Chaos Corona for Cinema 4D => [C4D] Daily Builds => Topic started by: fabio81 on 2022-04-28, 15:57:55

Title: long waiting times for opening any file_Cinema S26
Post by: fabio81 on 2022-04-28, 15:57:55
Hi,

I'm having very long waiting times for opening any file in Cinema 4d S26 and Corona 9. I contacted Maxon support because I thought the problem was some materials with textures connected to my Database of the new Asset Browser but in the end we realized that the problem is the long loading of the materials using Corona renderer. Without materials or using native 4D cinema materials this does not happen.
For the rest once opened the Corona 9 scene seems to work well
Title: Re: long waiting times for opening any file_Cinema S26
Post by: Beanzvision on 2022-05-05, 14:40:58
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!
Title: Re: long waiting times for opening any file_Cinema S26
Post by: fabio81 on 2022-05-05, 15:18:04
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!

Hi,

i just posted the video in the support section.


The problem is the slowness in opening the scene and specifically in loading the materials because these are linked with the textures of the content Browser. In R24 with Corona 8 instead no problem and the test file is always the same.
If, on the other hand, I save the scene with Assets the problem is also solved on Corona 9, again in C4d S26.

Hope this helps
Title: Re: long waiting times for opening any file_Cinema S26
Post by: Beanzvision on 2022-05-05, 15:42:41
Hi there, are you able to share a test scene with us? If so, please use the ''Corona Support'' link in my signature below. Thanks!

Hi,

i just posted the video in the support section.


The problem is the slowness in opening the scene and specifically in loading the materials because these are linked with the textures of the content Browser. In R24 with Corona 8 instead no problem and the test file is always the same.
If, on the other hand, I save the scene with Assets the problem is also solved on Corona 9, again in C4d S26.

Hope this helps

Hi Fabio,

Thanks for sharing the video with me. I will check it out and then return to you.