Author Topic: big scene handling  (Read 3723 times)

2021-02-15, 13:34:58

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
I have a pretty big file of a city here. (~ 28 million polys). Simple setup with an override material & sun/sky.
In IR the performance drops significantly, to the point where its not really useable anymore. (see corona_ir.mkv).
Normal Render performance is fine again as you can see in the screenshot.

In Vray IR performs with no issues.


2021-02-15, 14:45:10
Reply #1

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1785
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Again no bug :] but the way Corona IR uses Embree: In order to run/start the scene in IR quickly, different modes/flags are used for production and interactive rendering. I'm working regularly with geometry like that (no instances, unique geo, large scale meshes) and also want to see some more flexibility here. Someday I'm going to request at least Corona string options to be able to adjust that behavior for certain scenes. I would gladly trade preparation time and/or memory for IR speed in such scenes.


Good Luck


Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2021-02-15, 14:58:52
Reply #2

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
I thought it would be something along the way...did not know where else to post it.
Anyways, thanks for the information! This means that in scenes like that IR is not really an option as of now?


2021-02-15, 14:59:38
Reply #3

arqrenderz

  • Active Users
  • **
  • Posts: 901
  • arqrenderz.com
    • View Profile
    • arqrenderz
WOW that's a big difference! i guess that a scene for the developers would be handy

2021-02-15, 16:04:28
Reply #4

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1642
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

We'd very much like to take a look at your scene and see if we can somehow improve this.

Would you be able to send your scene to us? Instructions on how to do this can be found in my signature.

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-02-15, 16:21:29
Reply #5

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1785
    • View Profile
    • Rakete GmbH
in scenes like that IR is not really an option as of now?

We have to live with that drawback it seems as there is no way to change Embree behavior currently. You can of course try to optimize the geometry somehow.

WOW that's a big difference!

Indeed! My worst ratio was about 1:3 :) Let's see if Rowan can find something useful here...


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2021-02-15, 17:13:20
Reply #6

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
Hi,

We'd very much like to take a look at your scene and see if we can somehow improve this.

Would you be able to send your scene to us? Instructions on how to do this can be found in my signature.

Cheers,

Rowan

I uploaded the file via dropbox. The name is city.7z. I hope 7zip is ok.

2021-02-16, 10:53:07
Reply #7

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1642
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
Hi,

Thanks I have the file. I will take a look and let you know when I have some more information.

Cheers,

Rowan

(Report ID=CRMAX-278)
« Last Edit: 2021-02-16, 12:00:28 by rowmanns »
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-02-16, 13:06:30
Reply #8

agentdark45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 581
    • View Profile
I've noticed a similar thing, although I mostly deal with highly detailed interiors with high res materials. Once scenes start becoming more complex and detailed the interactive viewpoint slows to the point of becoming unusable.
Vray who?

2021-02-16, 14:31:32
Reply #9

pokoy

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1685
    • View Profile
Could it be that material override contributes to this?
I've noticed that when using it, any scenes with a large number of objects will be slow in IR, as if the material override is parsed/re-parsed more often than it should.

2021-02-16, 14:40:18
Reply #10

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
I tried without, but it did not make a difference in this scene.

2021-02-17, 16:43:15
Reply #11

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1642
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
@clement_st

What is the specification of your computer?

Thanks,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-02-17, 18:24:06
Reply #12

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
What is the specification of your computer?

dual xeon e5 2690v3, 64GB Ram, Quadro RTX4000

2021-02-19, 09:03:30
Reply #13

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1642
  • Corona for 3ds Max QA Team
    • View Profile
What is the specification of your computer?

dual xeon e5 2690v3, 64GB Ram, Quadro RTX4000
Thanks for the info.

I have been able to reproduce it here, it is with our dev team to see if we can do something about it :)

Cheers,

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2021-02-19, 10:59:21
Reply #14

clemens_at

  • Active Users
  • **
  • Posts: 107
    • View Profile
thank you!