Author Topic: Skylight Portals  (Read 41891 times)

2012-10-21, 18:51:07
Reply #15

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 9084
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
In unbiased rendering a window (hole in the wall) works like a light portal, am I right? Adding extra light portal would be like adding additional data which could even make the rendering longer?

It would allow better importance sampling of the environment map (for direct lighting/shadow rays). And it works the same in biased and unbiased.
Rendering is magic.How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2012-12-15, 23:02:40
Reply #16

zouhair_psi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Hi , i did a test with corona light at the window and without and the diference i so huge.


2012-12-16, 11:14:58
Reply #17

Ludvik Koutny

  • VIP
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 2560
  • Just another user
    • View Profile
    • My Portfolio
Have you increased light sampling multiplier and PT samples in case of using environment?

2012-12-16, 13:17:26
Reply #18

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 11719
  • Marcin
    • View Profile
Someone should make an obligatory FAQ for new users. :)
Marcin Miodek | chaos-corona.com
Chaos Corona Support Team Lead | contact us

2012-12-16, 22:08:45
Reply #19

zouhair_psi

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Have you increased light sampling multiplier and PT samples in case of using environment?

yes i dead 10 for ligh sampling and pt sample in HD 4000 , and 64 for pt sample , even i play with all settings , light coroan is much faster than skylight and light material

2013-03-12, 01:21:38
Reply #20

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 9084
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Implemented as an OPTIONAL way to speed up rendering. Still need some work though
Rendering is magic.How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2013-03-12, 07:51:11
Reply #21

Polymax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 830
  • CG Generalist
    • View Profile
    • maxkagirov.com
Mega!
« Last Edit: 2013-03-12, 08:53:46 by Polymax »
Corona - the best rendering solution!

2013-03-12, 09:35:31
Reply #22

ecximer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 286
  • Scriptobot
    • View Profile
I have so far only tested positive Portals.
Cache calculated longer, but eventually for the same time, the result is much cleaner noise.
I'm testing on.
sorry for my english

2013-03-12, 10:41:49
Reply #23

andreupuig

  • Active Users
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • APtecture
Just tested skyportals in a small windows configuration. Both images have 20 passes and the image with portals is much cleaner with few seconds more of calculations.
PT+PT 16 samples

2013-03-12, 11:17:59
Reply #24

Sam75

  • Active Users
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Great !

2013-03-12, 11:19:05
Reply #25

DeadClown

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1445
    • View Profile
    • racoon-artworks
I feel a bit stupid right now but... how/where the hell do I activate the light portals O_o ? (latest daily build of course)
Any sufficiently advanced bug is indistinguishable from a feature.

2013-03-12, 11:23:15
Reply #26

ecximer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 286
  • Scriptobot
    • View Profile
a new material
sorry for my english

2013-03-12, 11:25:10
Reply #27

Polymax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 830
  • CG Generalist
    • View Profile
    • maxkagirov.com
I feel a bit stupid right now but... how/where the hell do I activate the light portals O_o ? (latest daily build of course)
Use material CoronaPortalMtl for planes in the windows
Corona - the best rendering solution!

2013-03-12, 11:31:35
Reply #28

DeadClown

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1445
    • View Profile
    • racoon-artworks
Aaaaaahhhh, i thought it would be checkbox in the CoronaLight (like in vray), thanks guys :)
Any sufficiently advanced bug is indistinguishable from a feature.

2013-03-12, 11:39:52
Reply #29

andreupuig

  • Active Users
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • APtecture
Aaaaaahhhh, i thought it would be checkbox in the CoronaLight (like in vray), thanks guys :)

Me too, 4 minutes of panic ;)