Chaos Corona for 3ds Max > [Max] Bug Reporting

CIE lightmix requires light mix toggle to display correct settings

(1/1)

Jpjapers:
Im certain this was reported years ago but im not sure its ever been dealt with.
When opening a CXR with CIE, The lightmix settings, whilst displayed in the UI correctly, arent displayed on the image correctly.
i.e. if the environment is disabled in the saved cxr, when opened it will display as disabled in the lighmix tab, but will display as enabled in the image.

The solution is to toggle any of the lightmix checkboxes and itll display correctly.
However a problem arises when you go to use the command line CIE to export layers to files. Theres no opportunity to toggle the lightmix settings so everything gets saved out with all of the lightmix layers enabled and at 1.0.


Not a huge problem but it would be good to see it fixed in a later version. Im sure the number of people using command line CIE is minimal.

maru:
We will look into this.

Avi:
Hi,

I am not able to reproduce this on my end using Corona 9. I just want to confirm that when you open CXR with CIE, then the render element which is visible by default is "Beauty", not "Lightmix," but if you toggle any value of "Lightmix," then the render element is automatically shifted to lightmix. I hope you are not confused about this.

But if that is not the case and you indeed see the lightmix element in the CIE, and it is different from what you had originally saved. Please let me know the repro steps so I can reproduce this on my end, or you can also record a short video showcasing this issue so I can investigate it further.

https://bit.ly/3gNi8P9

Jpjapers:

--- Quote from: Avi on 2022-11-29, 15:16:01 ---Hi,

I am not able to reproduce this on my end using Corona 9. I just want to confirm that when you open CXR with CIE, then the render element which is visible by default is "Beauty", not "Lightmix," but if you toggle any value of "Lightmix," then the render element is automatically shifted to lightmix. I hope you are not confused about this.

But if that is not the case and you indeed see the lightmix element in the CIE, and it is different from what you had originally saved. Please let me know the repro steps so I can reproduce this on my end, or you can also record a short video showcasing this issue so I can investigate it further.

https://bit.ly/3gNi8P9

--- End quote ---

Its absolutely the former and ive just never noticed the drop down changing as ive never thought to look for it.
My bad!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version