Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - HFPatzi

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
[C4D] General Discussion / Corona VFB refresh rate :)
« on: Yesterday at 08:19:52 »
Good morning Coronians! :)

This time it's not a bug, just a little detail i recognized while rendering. I'm also not sure if this applies to every render, but in my case, when i render (at a pretty high resolution, 9000x6000px), the refresh rate of the vfb is roughly around one second. But when I have the vfb as active window and move the mouse, the refresh rate is almost instant. Any idea why this as it is? As mentioned above, thats not a bug (to me), nothing gamebreaking. I'm just curious :D

Have a nice day!

Moritz

2
[C4D] Bug Reporting / Re: Corona VFB - GUI scaling on 150%
« on: 2023-04-12, 10:51:45 »
Hey,

first of, thanks for reporting it to the dev-team :)

And for Philip: I'd rather prefer a side by side monitor setup, but since i bought a pair of nearfield audio monitors (Speakers ;) ) and they have to be placed pretty accurate left and right, i didn't have the space for my 2nd screen on the side.
It takes a bit to get used to, but then it is not that bad ;) I attached a image of my setup, just ignore the non existing cable management, thats still something i have to do ;)

Greetings,
Moritz

3
[C4D] Bug Reporting / Re: Corona VFB - GUI scaling on 150%
« on: 2023-04-12, 00:25:42 »
Hey Bengamin,

thanks for checking. I didn't check that. But I found out, that when i move the vfb from my main display (where the scaling is set to 100% and everything works fine) to the display with 150% scale, it first looks "right" but the scale then is still at 100%. when i resize or maximize the vfb window on the second screen the font gets bigger (i assume 150%) and doesn't fit anymore. Can you maybe confirm this?

4
[C4D] Bug Reporting / Re: Corona VFB - GUI scaling on 150%
« on: 2023-04-11, 19:11:54 »
Hey Tom,

it's corona 9 (hotfix 1), Cinema 4D 2023.1 on a Windows 10 PC.
Sorry, i forgot to mention this ;)

5
[C4D] Bug Reporting / Corona VFB - GUI scaling on 150%
« on: 2023-04-11, 13:29:44 »
Good Morning;

since i got a new monitor with 4K resolution, i wanted to scale up the text and gui sizes in the windows settings to 150% for better readability.
In the Corona VFB it seems to work with the font size but the rest of the gui appears to stay untouched (See attached images).

I somehow can work with this, but it would be nice to have the gui elements also scale to the right size for better readability ;)

Greetings,
Moritz

6
Hey,

we mainly use rebus. But we tried Drop&Render lately. It's fairly cheap i guess and it has a pretty good cost estimate. You can either chose your computer configuration but also type in the cinebench points of your system for cost estimation.
Maybe thats another solution for you.

Greetings,
Moritz

7
[C4D] Feature Requests / Re: Multipass Presets
« on: 2023-02-17, 10:29:40 »
+1

to prevent forgetting ;)
I think that would be a great timesaver.

8
What happens if you delete the ACES OT operator? (Not saying the situation you report shouldn't be investigated, just wondering if this provides a workaround for now).

Yep, you where right. If the whole operator is deleted it works. But you have to delete it in the corona vfb to really delete it. If you just delete it in the rendersettings and you a corona camera tag it is still there.
So i opened the corona vfb, deleted the operator there and then it was also gone in the camera tag's settings.

I recognized that this maybe fixed in the newest CR10 daily:

"- Fixed problem with tone mapping from camera not being applied when rendering via Render Server"

Unfortunatly since i am employed in a bigger company, its not so easy to test as before where i was the CGI one man show in my old company ;)

Greetings,
Moritz



9
Yeah, just as i posted this, i thought about that.
I'll test it and let you know.

10
Good Morning!

Since the ACES OT setting was implemented in CR9 we have a problem with our renderfarm. The Renderserver seems to render with ACES OT always on. Even when we uncheck it in the VFB, Camera Tag, etc.
We have one Computer, running cinema's team render Server and two computers running the teamrender clients. All of them are running under windows with the latest cinema/corona Versions.
I'll attach a comparison image and also the cinema project for your convenience (Maybe change the light material to another HDR file, sincethe one i used is too big for upload ;) ). Just render it locally and on a farm. ACES OT should be switched off.

Greetings,
Moritz

11
[C4D] Resolved Bugs / Re: Corona Plugin Crashes
« on: 2022-11-15, 11:04:16 »
Hey all,

thank you for all your help. With corona 8 now, everything works fine.
Even our renderserver is way more stable now.

Again, thank you all for your great support!


Greetings,
Moritz

12
[C4D] Resolved Bugs / Re: Corona Plugin Crashes
« on: 2022-08-30, 16:18:02 »
Hey Bengamin,

thank you for your answer. And also sorry for the late reply ;)
Upgrade to Corona 8 is planned for mid september.
I'll keep you updated if that will solve my issue.

Greetings,
Moritz

13
[C4D] Resolved Bugs / Corona Plugin Crashes
« on: 2022-08-16, 15:36:12 »
Hey There!

I know the thread-title is not very clear, but i don't know what else to write there ;)
So I have a Scene which is crashing all the time when i hit render. Unfortunatly I can't send you the scene-file, but maybe you can take a look at the bug (attached) report to give me some clue what could probably be the cause for these crashes.

My System:

CPU: AMD Ryzen Threadripper 3960X 24-Core
RAM: 64GB @3200MHz
GPU: NVIDIA GeForce RTC 2060
OS: Windows 10
Corona version: 7 hotfix 2
Cinema version: R25.117 Cinema 4D

I hope you can give me a hint, since i'm running out of Ideas.

Greetings,
Moritz

14
Work in Progress/Tests / Coffee
« on: 2022-05-25, 17:12:20 »
A little spretime project. just need something to fill the empty space back left :)


15
Hey!

Since I experience this more and more while rendering on our renderfarm, here is a (hopefully small) request:

As right now, render region can only be disabled/removed in the corona VFB. Would it be possible to integrate a checkbox or something in the rendersettings itseslf, with wich one can simply disable render region (RR)?

The reason for my request is, that i don't see if RR is enabled or not, without opening the corona VFB and start rendering. Since i use our internal renderfarm with the maxon team render server, I set my rendersettings as usual and upload the c4d file to the server. When i used RR before for some local testrenderings and forgot to disable it again, the renderserver will take it into account.
This is pretty annoying, especially on very big renders because with the renderserver i don't see the result until the render has finished.

I hope my request makes any sense. If you have any questions, don't hesitate to ask ;)

Greetings,
Moritz

Pages: [1] 2 3 ... 8