Author Topic: Corona Renderer 6 for Cinema 4D daily build  (Read 40883 times)

2020-08-17, 10:14:19
Reply #165

mmarcotic

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 544
  • Jan - C4D QA
    • View Profile
Hi, I just updated to rc 3.

I still get a yellow render in some cases when I rotate Corona Sky object during IR.

Sky settings:
HDRI (Native Bitmap Shader) > Corona Color correct > Corona Sky = yellow
HDRI > Corona Sky = working as expected
HDRI (Corona Bitmap Shader) > Corona Color correct > Corona Sky = working as expected

Thanks!

C4D R20
Windows 10
Corona 6 RC3

Hello llollolo,

I can confirm that this happens if you select the Color correct through Corona Sky Object Properties and then select native Bitmap.
I will pass this to the developers team. If you are more comfortable with using the native bitmap solution, I would recommend trying to use the Corona Node Material Editor with Light Material, in which I was unsuccessful of reproducing this bug, for the time being.

Thank you,
Jan
Learn how to report bugs for Corona in C4D here.

2020-08-20, 13:00:32
Reply #166

karelbuhr

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • trq.cz
Hi guys,
in the latest RC4, in the node editor, the node connection of a mask in layered material doesn't work. Check the attached screen capture video which hopefully clarifies that.

Best regards,
Karel
Karel Buhr    
https://www.instagram.com/trq.cz/https://trq.cz/
[always latest Corona build possible, W10, Cinema 4D R21.207]

2020-08-20, 14:26:25
Reply #167

mmarcotic

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 544
  • Jan - C4D QA
    • View Profile
Hi guys,
in the latest RC4, in the node editor, the node connection of a mask in layered material doesn't work. Check the attached screen capture video which hopefully clarifies that.

Best regards,
Karel

Hello Karel,
Confirming and passing to the developers. Internal id=552416287

Thanks,
Jan
Learn how to report bugs for Corona in C4D here.

2020-08-20, 15:35:19
Reply #168

luckyuser

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Hi everyone,
the only version that works for me is the one from June 30th.
On July 17th the plugin did not appear in the menu while RC1, RC2, RC3 and RC4 crash c4d on startup.

C4d R15 - macOS Sierra 10.12

Thank you.

2020-08-20, 16:37:56
Reply #169

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2598
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi everyone,
the only version that works for me is the one from June 30th.
On July 17th the plugin did not appear in the menu while RC1, RC2, RC3 and RC4 crash c4d on startup.

C4d R15 - macOS Sierra 10.12

Thank you.

Can you please send us a support ticket outlining your issues? It's a lot easier to keep track of there. Thanks!
https://help.c4d.corona-renderer.com/support/solutions/articles/12000033461-how-to-report-issues-c4d
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us

2020-08-20, 17:14:07
Reply #170

karelbuhr

  • Active Users
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • trq.cz
Hi guys,
also, I noticed if you use a normal shader with an additional bump map, bump doesn't work.
Sending screenshot and the simple cube scene file with some textures.

btw. Thanks Jan for a confirmation of a layered mat. mask issue. :)

Best regards
Karel
Karel Buhr    
https://www.instagram.com/trq.cz/https://trq.cz/
[always latest Corona build possible, W10, Cinema 4D R21.207]

2020-08-21, 13:44:49
Reply #171

mmarcotic

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 544
  • Jan - C4D QA
    • View Profile
Hi guys,
also, I noticed if you use a normal shader with an additional bump map, bump doesn't work.
Sending screenshot and the simple cube scene file with some textures.

btw. Thanks Jan for a confirmation of a layered mat. mask issue. :)

Best regards
Karel
Hello Karel,

thank you for reporting this!
This issue is actually a bit more complicated than it seems. Going through your scene I will tackle two issues.

1. "fabric_03 - white" material: After thorough investigation, we've noticed that the Projector shader may be the culprit here. I don't know what the desired outcome of this material is for you, but skipping the Projector seems to "fix" the render for us. I've noticed that you're using it to decrease the Length and if that is desired, I've observed that if the input is not a simple file, but a shared Bitmap shader, the bump renders correctly. This is obviously not the correct interaction with the Projector shader and I have passed this to the development team for fixing (internal id=552946286).
I am attaching some of the snapshots of proposed workaround and a comparer for images with and without using the shared shader. Please note that I've changed the Projector Length to 100% on both axes so that the change is visible.
https://corona-renderer.com/comparer/79CR9f

2. "fabric_03 - white - new" material: Once again, it is not necessarily Triplanar > Normal that is acting up, but rather Triplanar > Filter. Changing the structure of the nodes from Bitmap>Triplanar>Filter to Bitmap>Filter>Triplanar did the trick for me. I am not sure if this is really a bug or just the way Triplanar is implemented, I will bring this up for discussion with the developers. I am once again going to attach a snapshot of the editor. Again, please note that I've increased the Triplanar's UVW scale to 200cm for visibility purposes.

Thanks,
Jan
« Last Edit: 2020-08-21, 13:52:12 by mmarcotic »
Learn how to report bugs for Corona in C4D here.

2020-08-21, 14:44:29
Reply #172

rojharris

  • Active Users
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
Is it me or is the Round Edges shader not working in RC4? It's not working on new scenes and reloading old ones aren't now showing rounding. Turning off the phong tag makes it work but that's not correct behaviour. It should ignore phong/normal tags and still round the edges...

2020-08-21, 15:17:27
Reply #173

mmarcotic

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 544
  • Jan - C4D QA
    • View Profile
Is it me or is the Round Edges shader not working in RC4? It's not working on new scenes and reloading old ones aren't now showing rounding. Turning off the phong tag makes it work but that's not correct behaviour. It should ignore phong/normal tags and still round the edges...
Hello,

is it possible to send your scene over for investigation? From a quick glance the RoundEdges is working as it used to. Maybe try adjusting the Bump strength in the material settings.

Thanks,
Jan
Learn how to report bugs for Corona in C4D here.

2020-08-21, 15:55:59
Reply #174

luckyuser

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Hi everyone,
the only version that works for me is the one from June 30th.
On July 17th the plugin did not appear in the menu while RC1, RC2, RC3 and RC4 crash c4d on startup.

C4d R15 - macOS Sierra 10.12

Thank you.

Can you please send us a support ticket outlining your issues? It's a lot easier to keep track of there. Thanks!
https://help.c4d.corona-renderer.com/support/solutions/articles/12000033461-how-to-report-issues-c4d


Ok, I'll send a ticket to support.
Thank you!

2020-08-21, 16:50:40
Reply #175

rojharris

  • Active Users
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile

Is it me or is the Round Edges shader not working in RC4? It's not working on new scenes and reloading old ones aren't now showing rounding. Turning off the phong tag makes it work but that's not correct behaviour. It should ignore phong/normal tags and still round the edges...

Hello,

is it possible to send your scene over for investigation? From a quick glance the RoundEdges is working as it used to. Maybe try adjusting the Bump strength in the material settings.

Thanks,
Jan

I stand corrected! It was indeed that the main bump strength was set at 10% and needs to be at 100%. What's odd is that the reloaded scenes from V5, that work in V5, need the bump amount increasing to look the same in V6.. Thanks for the help!

2020-08-22, 21:01:47
Reply #176

lollolo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 180
    • View Profile
Hi

The "Load" function of the Curve Editor (Tone Mapping setting in VFB) isn't working here in RC4.

Have a nice weekend!

2020-08-23, 13:57:26
Reply #177

Pepelecrabb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
I can confirm this^^^. It seems to function properly except it never actually loads the saved curve.

2020-08-26, 17:12:37
Reply #178

eriklint

  • Active Users
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
I have a minor issue with the Corona VFB...Mainly it won't go away, meaning I cannot close it. I can only minimize (or maximize). Also the image will not fill the VFB (see image below). I can zoom in and out as before but the window pane stays the same size.

Same here. I cannot resize the VFB or the Error Reporting windows. The content will not resize to match the window. I have attached examples below.
Thank you!

2020-08-26, 18:43:40
Reply #179

phunkidude

  • Active Users
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Trying to install 'corona-6-c4d-daily-2020-07-16-win.exe' under C4D S22. I uninstalled R21 but when I run the corona installer it tries to find R21 and seems unable to recognize S22.