Author Topic: Corona Renderer 5 for Cinema 4D daily build  (Read 34948 times)

2019-11-05, 23:17:36
Reply #120

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi houska!
thanks for the reply, I'll upload the scene tomorrow. Meanwhile, I download the latest build! :D

2019-11-05, 23:39:24
Reply #121

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
the problem also gives a simple scene like this. Try to render as soon as you open the scene.
I think it's a refresh problem, if you click on the various nodes, one at a time, the material works.

Cinema 4d R16 -Win 10 - Daily Build 2019-11-05

I hope it's useful
« Last Edit: 2019-11-05, 23:54:55 by fabio81 »

2019-11-06, 10:30:24
Reply #122

houska

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 1513
  • Cestmir Houska
    • View Profile
Thanks for the scene Fabio! There's never enough good testing scenes and this one is very good, because it's simple! I tested the issue on your scene and can confirm both the black and the yellow shader issues. We will be fixing the node editor issues at the beginning of the development cycle for v6

(Internal ID=419472009)

2019-11-06, 10:47:49
Reply #123

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Thanks for the scene Fabio! There's never enough good testing scenes and this one is very good, because it's simple! I tested the issue on your scene and can confirm both the black and the yellow shader issues. We will be fixing the node editor issues at the beginning of the development cycle for v6

(Internal ID=419472009)

great! I am very pleased thanks! :D

2019-11-08, 12:40:27
Reply #124

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi,

with IR I have this problem, I don't view correctly. Is it a bug?
Fast denoise AI disabled

Cinema 4d R16 -Win 10 - Daily Build 2019-11-05

2019-11-08, 12:49:03
Reply #125

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2531
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi,

with IR I have this problem, I don't view correctly. Is it a bug?
Fast denoise AI disabled

Cinema 4d R16 -Win 10 - Daily Build 2019-11-05
Care to share the scene with us via the private uploader?
https://corona-renderer.com/upload
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us

2019-11-08, 12:56:03
Reply #126

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi,

with IR I have this problem, I don't view correctly. Is it a bug?
Fast denoise AI disabled

Cinema 4d R16 -Win 10 - Daily Build 2019-11-05
Care to share the scene with us via the private uploader?
https://corona-renderer.com/upload


sent now (1573214244_leaf-normal-bump.rar)
thanks

2019-11-09, 15:54:31
Reply #127

andeltoz

  • Active Users
  • **
  • Posts: 34
    • View Profile
Hello.
I would like to report a problem with different display of the bump channel, between IR and VFB. The two views have different scales of the bump channel. This does not happen on the diffuse channel.
I attach the simple test scene.

Note:
iMac,   Intel Core i7 3,4 GHz
Ram: 32 GB
OS: High Sierra
Cinema 4d R21
Corona Version: 5.0 daily Nov 5 2019 (core 5 (Release Candidate 4))
« Last Edit: 2019-11-09, 15:59:23 by andeltoz »

2019-11-10, 23:45:20
Reply #128

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
in the queue to render it is impossible to use the node system, shaders are not loaded .. I hope it will be resolved soon

Cinema 4d R16 -Win 10 - Daily Build 2019-11-05

thanks

2019-11-11, 10:46:18
Reply #129

metopa

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Hi fabio81,

Can you confirm that this happens only when used with team render?

Thanks

2019-11-11, 10:57:00
Reply #130

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi fabio81,

Can you confirm that this happens only when used with team render?

Thanks

I don't use team render, but a plugin (pv render queue - NIKLAS ROSENSTEIN'S DLC) that allows me to launch c4d files, so as a render ends another file from the queue is loaded.
The problem always happens even when opening a simple file without using the plugin because it is a problem of refreshing the nodes. To solve each time i have to click on each single node and change some small value to update the node and then everything works.
Regarding the plugin and the render in queue i have always used that plugin even with 20 files and it has always worked but with shaders without a node system.
I hope it's useful

2019-11-11, 11:09:47
Reply #131

Beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2531
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Can you also check if the shared shader is being used in your material? If so, the workaround would be to not use it.
Bengamin Jerrems l chaos-corona.com
Chaos Corona Support Representative l contact us

2019-11-11, 11:36:07
Reply #132

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Can you also check if the shared shader is being used in your material? If so, the workaround would be to not use it.

sure it is used, watch the video

https://drive.google.com/open?id=1hzAecJUOmKK7JBibiwN4oT2S7nIqLj0z

2019-11-11, 12:39:21
Reply #133

houska

  • Former Corona Team Member
  • Active Users
  • **
  • Posts: 1513
  • Cestmir Houska
    • View Profile
I don't use team render, but a plugin (pv render queue - NIKLAS ROSENSTEIN'S DLC) that allows me to launch c4d files, so as a render ends another file from the queue is loaded.

Hi fabio81! I just tried it and everything works fine as long as I render locally. When I turn on Team Render, it suddenly doesn't work. Can you confirm that this is only happening with Niklas' plugin in TR?

2019-11-11, 12:44:15
Reply #134

fabio81

  • Active Users
  • **
  • Posts: 381
    • View Profile
Hi Houska,
the plugin does nothing but take a file and launch the render, it shouldn't affect.
If I open a normal scene and immediately launch the render it doesn't work for me