Author Topic: Corona for Cinema 4D Beta 1 daily build  (Read 106289 times)

2017-10-25, 17:26:01
Reply #750

Nikola

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 478
    • View Profile

2017-10-25, 18:50:44
Reply #751

Nikola

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 478
    • View Profile
IES files still doesn't work, they need a full path for Corona to be able to read them, like in the picture below (even though IES file is located in current projects tex folder). What would be ideal, when I just drop IES file into path and it adds the file itself to tex folder and shows only its name, in this case - 27.IES. Same way as it works with textures.
Hi Yurii,

if you add the 27.IES file from tex folder (added file must be located somewhere in "Riverbreeze virtuves" i.e. project folder or its subfolder) again into path slot does the path change to ./tex/27.IES? Later I will implement the same behaviour as textures use but this was just quick fix.

Thank you
Nikola

2017-10-25, 22:01:13
Reply #752

vlad

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
    • 3DKitchenPanorama

Hi, just out of curiosity - what is that tag that you have on the Sky object?

This is the Light material with the HDRI texture for the sky object

2017-10-25, 22:23:52
Reply #753

Marvey

  • Active Users
  • **
  • Posts: 203
    • View Profile
Hi,

Roundedge shader still not working 100%... same problem with the edges... he do the roundedge in all edges even if i connect all objects to one still do it... the functions "same material, same object etc" still dont work. this is not IR realeated. thanks

2017-10-25, 23:14:52
Reply #754

nightwalker

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Hi,
Sometimes, using IR, texture mapping is inverted.

Build 2017-10-25 on MacOS Sierra and cinema 4d R18

2017-10-26, 01:19:22
Reply #755

Eddoron

  • Active Users
  • **
  • Posts: 552
  • Achieved Pedestrian
    • View Profile
Hi,

Roundedge shader still not working 100%... same problem with the edges... he do the roundedge in all edges even if i connect all objects to one still do it... the functions "same material, same object etc" still dont work. this is not IR realeated. thanks

I tried it and cannot confirm this. All of the in-/exclude functions work.
could you provide a sample scene?

2017-10-26, 11:28:37
Reply #756

Marvey

  • Active Users
  • **
  • Posts: 203
    • View Profile
Sure here it is the model, i tried everything but i cant use roundedge shader correctly as you see he creates a roundedge in every edge of the model.... all my models are imported from archicad (it allways worked well in some old alphas), the old roudedge shader allways worked very well but seems the corona team changed something in shader and after that i allways got this problem. i attach the mesh

2017-10-26, 13:03:05
Reply #757

draekser

  • Active Users
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Hi,

First, Thank you for the great works.

I have two bad issue with Volume.

1 : IR render, Volumetric material in a Cube. The render set black parts on Fur (or hairs, old cloths ... who have lot of plane with alpha channel)


2 : Final render, volumetric material in global volume of render setting. Fur (or hairs, old cloths ... ) are fine rendered ... but the background seems excluded of volume (hdr - Sky object). This is affect the lighting also.


2017-10-26, 13:07:31
Reply #758

Nikola

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 478
    • View Profile
Sure here it is the model, i tried everything but i cant use roundedge shader correctly as you see he creates a roundedge in every edge of the model.... all my models are imported from archicad (it allways worked well in some old alphas), the old roudedge shader allways worked very well but seems the corona team changed something in shader and after that i allways got this problem. i attach the mesh
Hi Marvy,

thank you for the scene. Now I can see what you mean and you are right it doesn't work as before in this case and I am trying to find the bug now.

Nikola

2017-10-26, 13:42:23
Reply #759

karklinskarlis1993

  • Active Users
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
does volume works with IPR with latest build?

edit: found out few posts earlier. sorry for flood

2017-10-26, 13:44:30
Reply #760

houska

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1513
  • Cestmir Houska
    • View Profile
does volume works with IPR with latest build?

My fix from yesterday evening isn't there yet, so it will come in the next daily build. This is if you mean the volume not being updated when you change it in render settings

2017-10-26, 15:22:44
Reply #761

tomislavn

  • Active Users
  • **
  • Posts: 708
  • Lightbringer
    • View Profile
    • My 3docean Portolio
Is dispersion included in latest daily by any chance?
My 3d stock portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn

2017-10-26, 16:19:59
Reply #762

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4040
    • View Profile

2017-10-26, 16:57:30
Reply #763

astrofalcon

  • Active Users
  • **
  • Posts: 240
    • View Profile
Hey guys. It seems I'm getting completely different mapping in the IPR vs Picture viewer... I think the IPR is actually the correct mapping...

- Shawn


2017-10-26, 17:07:57
Reply #764

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 4040
    • View Profile
Are these texture maps, or procedural maps (and if so, are they the native C4D ones?)