Author Topic: Daily Builds 1.0 - 1.4  (Read 65735 times)

2015-10-26, 11:52:25
Reply #570

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6701
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
I think you left the Corona Converter script on version 1.16, not sure if it's on purpose.

Not only that, but also this script is copied with wrong filename (filename starts with capital letter) and hence macroscript launcher (which also comes with installer, i believe) cannot pick it up.

I found that earlier but i thought it was my fault: https://forum.corona-renderer.com/index.php/topic,126.msg60750.html#msg60750
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2015-10-26, 13:23:59
Reply #571

Nekrobul

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 1025
    • View Profile
I found very big problem in 1.3RC.

It seem that id does not use page file if the RAM is not enough.

In 1.2 it was taking 1-2 minutes to parse the scene with overlaping in to the pagefile.

But in 1.3 it does not render this scene at all.

UPD - It took 10 mins to parse.(and this is not the biggest scene i ever made in corona)

Just tested in 1.2 Same scene nothing changed at all works perfect.

« Last Edit: 2015-10-26, 13:40:06 by Nekrobul »
---------------------------------------------------------------
https://www.blackbellstudio.com/
https://www.behance.net/blackbell3d
CEO at "Blackbell Studio"

2015-10-26, 14:00:11
Reply #572

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
I think you left the Corona Converter script on version 1.16, not sure if it's on purpose.

Not only that, but also this script is copied with wrong filename (filename starts with capital letter) and hence macroscript launcher (which also comes with installer, i believe) cannot pick it up.

I found that earlier but i thought it was my fault: https://forum.corona-renderer.com/index.php/topic,126.msg60750.html#msg60750
wtf... windows is supposed to be case-insensitive... will take a look
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2015-10-26, 14:17:10
Reply #573

atelieryork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 283
    • View Profile
    • Atelier York
Quick one - I think the IR Max passes should be more like 100 by default. 50 seems very low for many use cases, especially when you are trying to examine details like fine textures etc. Might as well have it higher, so if you go and do something else for a minute it cooks nicely.
Alex York
Atelier York
www.atelieryork.co.uk
max 2016 sp1, corona 1.3 final, win 8.1. pro

2015-10-26, 15:05:20
Reply #574

visualart

  • Active Users
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
Stresstesting here with a heavy scene (SSS shader on the mandelbrod closeup with dof)
The FTH warnings came back so I completely disabled FTH on all machines wich apparently isnt that good of an idea to do ?
Is there a specific lists of tasks that need to be in the exclude list ?

for now I added
WSCommCntr4.exe
3dsmax.exe
DrServer.exe

The error popup keeps on giving the WSCommCntr4.exe as affected executables.

2015-10-26, 15:44:35
Reply #575

DeadClown

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1445
    • View Profile
    • racoon-artworks
I think you left the Corona Converter script on version 1.16, not sure if it's on purpose.

Not only that, but also this script is copied with wrong filename (filename starts with capital letter) and hence macroscript launcher (which also comes with installer, i believe) cannot pick it up.

I found that earlier but i thought it was my fault: https://forum.corona-renderer.com/index.php/topic,126.msg60750.html#msg60750

Ok, I found the problem. Thanks for reporting! The macroscript actually doesn't care if its lower or upper case so both versions work - BUT it get's sorted lower case first. That's why old versions with lower case are preferred and newer upper case versions are ignored. The new installer will install a lower case version of 1.18 , so that should make sure it's the one getting loaded, no matter if the older ones are upper or lower case.
Any sufficiently advanced bug is indistinguishable from a feature.

2015-10-26, 18:39:29
Reply #576

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
RC2 is out - updated mtl converter to 1.18
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2015-10-26, 21:45:10
Reply #577

azorin

  • Users
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Hi all!

I have recently started to give Corona a try via Standalone (I use Blender) and I'm very surprised with its performance, speed, simplicity and quality (I do LOVE the interactive frame buffer).

I already know the roadmap, but I would like to know if there is a date in a near future for the Standalone version update (because of the lack yet, of some interesting features like displacement or hdri lighting).

Thanks in advance, and keep up the good work!

2015-10-27, 08:44:10
Reply #578

jacobhutson

  • Active Users
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Getting a strange issue with Distributed Render on both 1.3 RC1 and RC2 (installed with clean setting)

some render nodes keep rendering even after the job stops.
the process dialog just starts up again
if you crash the max session it starts another one.

Seems pretty random but its happening in multiple nodes
the max that started them doesnt even have to be open

killing dr server makes it go away


2015-10-27, 09:50:20
Reply #579

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
what does the DR server log say?
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2015-10-27, 13:42:36
Reply #580

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2015-10-27, 15:10:12
Reply #581

PROH

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1146
    • View Profile
So far it seems like the displacement related IR problems are gone in RC3.

Thanks.

2015-10-27, 15:15:23
Reply #582

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6701
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
1.3 RC3:
  • Error window no longer disappears after dismissing last item or clearing the log

Why is that? I think it was very convenient when error window was closing after it gets empty.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2015-10-27, 16:24:39
Reply #583

arqrenderz

  • Active Users
  • **
  • Posts: 763
  • arqrenderz.com
    • View Profile
    • arqrenderz
1.3 rc3  When render itoo forest objects on IR the objects dissapear from the viewport until the render is stoped.

2015-10-27, 18:14:24
Reply #584

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8921
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
that is a known problem, we are battling 3dsmax limitations here
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)